Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση για εγγραφές προνηπίων και νηπίων σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.


Τα μέλη του ΠΑΣΙΠΣ (Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών) ιδρυτικού μέλους της ΠΟΣΙΠΣ σας ενημερώνουν ότι στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ και ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ της πόλης μας λειτουργούν Συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία με Άδεια του Υπουργείου Παιδείας και μπορούν να φιλοξενήσουν προνήπια και νήπια για τη σχολική χρονιά 2018-19.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στην Β' κατηγορία ποδοσφαίρου

1ος όμιλος

Ηρακλής-Βόλος: 2-0
Απόλλων Παραλιμνίου-Τηλυκράτης Λευκάδας: 0-0 

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: 9 στους 10 ανθρώπους αναπνέουν μολυσμένο αέρα


Ο ΠΟΥ υπολογίζει ότι περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την έκθεση σε λεπτά σωματίδια στον μολυσμένο αέρα που διεισδύουν βαθιά στους πνεύμονες και στο καρδιαγγειακό σύστημα, προκαλώντας ασθένειες όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακές παθήσεις, καρκίνο του πνεύμονα, χρόνιες αποφρακτικές πνευμονικές παθήσεις και αναπνευστικές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας.

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με αφετηρία συνάντησης τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, το Σάββατο 05 Μαΐου και προορισμό την 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (περίπτερο 13, stand 109, ώρα 17:00), οι δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού συμμετέχουν από κοινού στο πρόγραμμα: «Όνειρα...από τους εφιάλτες στην επιθυμία».

Συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας Ε. Σκούφα με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας

Με τον νέο Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας κ. Χρήστο Γκατζόλη συναντήθηκε η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, σε μια εποικοδομητική συνάντηση κατά την οποία τέθηκαν τα θέματα που αφορούν την υπηρεσία και οι τρόποι επίλυσής τους.

19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ

Πρόγραμμα χρηματοδότησης σε Δήμους για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνει ότι ξεκινά από σήμερα το πρόγραμμα χρηματοδότησης, από πόρους του Υπουργείου, σε Δήμους και σε νομικά τους πρόσωπα με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας.

Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης στο πρόγραμμα Let’ s do it Greece.

Το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης με επικεφαλής την κ. Μπέση Σταματία συνεργάστηκε με ομάδα μαθητών και καθηγητών του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης στο πλαίσιο του προγράμματος Let’ s do it Greece και στην περιοχή, στην οποία έχουμε το λαχανόκηπό μας, φυτέψαμε αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά, περιποιηθήκαμε τον ευρύτερο χώρο και καλλωπίσαμε τον αύλειο χώρο μας.

Ξεκίνησε η συσκευασία και διανομή των σχολικών βιβλίων των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2018 – 2019


Το αργότερο στα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διανομή των σχολικών βιβλίων για το σύνολο των 4.400 Δημοτικών Σχολείων της χώρας.

«Πεμπτουσία εν τύπω» 10 χρόνια reunion - 5ο ΓΕΛ (Δημοσιογραφική ομάδα)

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης η εκδήλωση για τα 10 χρόνια ενεργής παρουσίας της δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου.

Δήμος Κατερίνης: Συμπληρωματικά έργα προστασίας διαβρούμενων ακτών Τ.Κ. Παραλίας

Πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου με τίτλο: «Συμπληρωματικά έργα προστασίας διαβρούμενων ακτών Τ.Κ. Παραλίας Δήμου Κατερίνης» υπέβαλε στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Δήμος Κατερίνης.

Ενημέρωση για τις εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Τα Μουσικά Σχολεία ιδρύθηκαν το 1988 και αποτελούν μια αναβάθμιση του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Στα Μουσικά Σχολεία διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Διεθνής αγώνας τριάθλου AlmiraMAN 2018


Επίσκεψη μαθητών του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης στην «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης

Μια πολύ ιδιαίτερη κι ενδιαφέρουσα επίσκεψη δέχτηκε στην πολιτιστική της στέγη η «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018. Σαράντα (40) μαθητές και μαθήτριες με τη συνοδεία τριών (3) εκπαιδευτικών του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης, στο πλαίσιο της υλοποίησης δύο(2) εκπαιδευτικών προγραμμάτων βρέθηκαν στην όμορφη Πιερία μας.

Συναυλία παιδικής και νεανικής χορωδίας Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΝΟΤΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ. Καθοριστικό ρόλο οι Πόντιοι της Ρωσίας. Αξιοσημείωτη η παρουσία της Πιερίας

Μια σπουδαία δράση και εξέλιξη έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και στην Κ. Μακεδονία, με εθνικές διαστάσεις, αφού αφορά τα ελληνικά γράμματα και την επίσημη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της Ν. Ρωσίας. Σχολικές μονάδες της Θες/νίκης, της Πιερίας, της Ημαθίας και του Κιλκίς αδελφοποιήθηκαν, με πανηγυρικό τρόπο και κάθε επισημότητα, με αντίστοιχες πόλεων, με έντονο ελληνοποντιακό στοιχείο, της Ν. Ρωσίας.

Όταν σμίγουμε όλοι μαζί…τότε γίνονται θαύματα…

Ο πολιτισμός ενώνει μέσα από τη διαφορετικότητα… Στη μέθεξη αυτή αμβλύνουμε τις αντιθέσεις, σμίγουμε και παντρεύουμε τις παραδόσεις μας… Γιατί ο πολιτισμός ενώνει...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ

"H Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης σας ενημερώνει, ότι σήμερα Τετάρτη 2 Μαΐου υπάρχει διακοπή νερού και θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι τις 15:00 μ.μ., σε όλη την...

63η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ - Εκδήλωση για τον Βησσαρίωνα τον Τραπεζούντιο.

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας, σε συνέχεια των πρωτοποριακών πνευματικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του Συλλόγου, που αναδεικνύουν τον Πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου και γενικότερα των Ελλήνων της Ανατολής...

«Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Με το Π.Δ. 99/1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) «Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή...

Βιβλιοπαρουσίαση - Ένωση Ποντίων Πιερίας


Όλυμπος Βροντούς-Άρης Κοκκινοπλιτών 1-0 29η Α' Πιερίας. Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1335 - Ο δούκας Όθων Δ΄ της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 2 Μαΐου 2018