Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ο Ηρακλής στην Β’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου! Γιατί είναι άθλος αυτό που πέτυχε η ομάδα της Θεσσαλονίκης...

Ποιος περίμενε όταν πέρσι στις 1 Οκτωβρίου στο γήπεδο της Κατερίνης και μετά την ήττα των πιτσιρικάδων του Ηρακλή από την Καρίτσα στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής, αυτή η ομάδα όχι μόνο θα κατακτούσε το πρωτάθλημα, αλλά και με περίπατο στα μπαράζ ανόδου θα ανέβαινε στην Β’ κατηγορία.


Δυο μήνες νωρίτερα δεν υπήρχε καν ποδοσφαιρική ομάδα…

Και στις 1 Οκτωβρίου 2017 ο Ηρακλής κατέβασε στο γήπεδο μια ομάδα πιτσιρικάδων μόνο και μόνο για να μπορέσει να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής!


Νωρίτερα όπως… συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, η ΕΠΟ μαζί με τις υπόλοιπες ποδοσφαιρικές ομάδες-εταιρίες της Super League υποβίβασε την ομάδα του Ηρακλή με νόμο που τώρα πάει να καταργήσει γιατί κινδυνεύουν άλλες ομάδες εκτός του Ηρακλή…

Μάταια οι παράγοντες και οι φίλοι του Ηρακλή προσπάθησαν να πείσουν τους αρμόδιους για τον παραλογισμό της όλης ιστορίας.

Η ΕΠΟ και οι ομάδες που απαρτίζουν την Super League και με την -επίσημη πολιτεία να νίπτει τας χείρας της- αποφάσιζαν ότι κάθε χρόνο πρέπει να υποβιβάζεται ο Ηρακλής με διάφορους νόμους που μετά τους άλλαζαν για να σωθούν άλλες ομάδες!!!


Ο Ηρακλής δεν βρήκε συμπαράσταση πουθενά!


Όλοι σχεδόν του γύρισαν την πλάτη...


Πολλοί έσπευσαν σαν κοράκια να σκυλεύσουν το σώμα του Ηρακλή.


Βλέπετε ο Ηρακλής εκτός από την ένδοξη ιστορία του έχει και κάτι που λείπει από αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες-εταιρίες:

Μεγάλη ακίνητη περιουσία και εγκαταστάσεις στην Μίκρα αλλά και στην Θεσσαλονίκη…

Την ίδια στιγμή ο Ηρακλής δεν είχε ούτε έναν ποδοσφαιριστή δηλωμένο στο ρόστερ του, αφού όλοι –για να μπορέσουν να επιβιώσουν και αυτοί- έφυγαν σε άλλες ομάδες.

Ούτε προπονητές, ούτε διοίκηση, τίποτα!


Τότε την κατάσταση πήραν στα χέρια οι φίλαθλοι της ομάδας και ο Γ.Σ.


Με εράνους και με τα ελάχιστα χρήματα που διέθεταν δήλωσαν την ομάδα στην Γ’ Εθνική, βρήκαν προπονητή και τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές και το κυριότερο μετέδωσαν σε όλους αυτούς την αγάπη και τον σεβασμό για αυτό που πρεσβεύει η ιστορία του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Όποιος έβλεπε την ομάδα να κατεβαίνει τον Οκτώβριο εναντίον της Καρίτσας με πιτσιρικάδες στην σύνθεση της και να χάνει, έβλεπε με συμπόνοια τον Ηρακλή…


Εκτός από τους φιλάθλους του!




Που ήταν παντού και πάντα μαζί του, παρά τις απαγορεύσεις, παρά την απογοήτευση και την πίκρα, ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα!

Για αυτό δεν πρέπει να φαίνεται παράδοξο που ο φίλαθλος του Ηρακλή πανηγυρίζει σήμερα την άνοδο της ομάδας του στην Β’ Εθνική.

Ο Ηρακλής πέτυχε κάτι που κανείς δεν το περίμενε και το πέτυχε μόνος του!

Δεν γίνονται αυτά κάθε μέρα…




Μπράβο στην ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, στους φιλάθλους του και σε όσους στάθηκαν δίπλα του!

Μπράβο παιδιά!!!