Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

«H συνέντευξη του Προέδρου της Ακαδημίας»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ- ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Η συνέντευξη του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντωνίου Κουνάδη, που δημοσιεύθηκε στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 10-4-18, φαίνεται πως είχε μεγάλη απήχηση στους αναγνώστες της και σχολιάστηκε ευμενέστατα στις στήλες των επιστολογράφων εφημερίδας και συνεχίζει να σχολιάζεται μέχρι πρόσφατα.

Αναφέρω μεταξύ των άλλων των κ.κ. Κώστα Παππά [18-5-18] και Παναγιώτη Γιαννουλέα [24-5-18], οι οποίοι επισημαίνουν τις θαρραλέες και βαρυσήμαντες επισημάνσεις και θέσεις του κ.Κουνάδη επί των διαχρονικών προβλημάτων ,που ταλανίζουν τον τόπο μας, όπως αυτών της παιδείας, της γλώσσας, της άμυνας, της οικονομίας, της πτώχειας ,της μετανάστευσης και άλλων για την επίλυση των οποίων συνιστά συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, συνοχή, ενότητα και ομοψυχία των εντός και εκτός των ορίων της επικράτειας συνελλήνων. Ο κ. Κουνάδης, ως Πρόεδρος του Ανωτάτου Πνευματικού Ιδρύματος της χώρας αναφέρει στην συνέντευξή του μεταξύ των άλλων, ότι είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι η πνευματική ηγεσία του τόπου δεν παίρνει θέση επί των τρεχόντων προβλημάτων της Ελλάδος. Η Ακαδημία των Αθηνών, τόνισε, έχει πάρει κατά καιρούς καίριες θέσεις επί των κοινωνικών και εθνικών θεμάτων, άσχετα αν δεν λαμβάνονται υπόψη από τους αρμοδίους.

Ως συνομήλικος του και συναθλητής στίβου, εκείνου δισκοβολία και εμού στους δρόμους ,έχω να καταθέσω από προσωπική εμπειρία την μαχητικότητα και το απαράμιλλο πείσμα του νέου τότε πρωταθλητή στις ρίψεις ,που ξεπερνούσε τον εαυτό του για να πετύχει το τέλειο. Και τα κατάφερε να διαπρέψει σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες. Εκείνο όμως, που εντυπωσίαζε όσες φορές έτυχε να τον συναντήσω σε αγώνες ήταν το ήθος ,η απλότητα, η καταδεκτικότητα και η φιλική του διάθεση προς όσους τον προσέγγιζαν. Αυτό το ήθος, οι αρχές και η αγωνιστικότητα του για το τέλειο διαφαίνεται και από τις θέσεις του στη συνέντευξη, ότι διατηρήθηκε μέχρι σήμερα. Ας ελπίσουμε οι ξεκάθαρες αντιλήψεις του να ηχήσουν σε ευήκοα ώτα κάποιων διαχειριστών της εξουσίας προς το καλό της ταλαιπωρημένης πατρίδος μας.