Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας των Δασκάλων Πιερίας. Δάσκαλοι Πιερίας – Δάσκαλοι Τρικάλων στο γήπεδο του Θερμαϊκού Κορινού.




Οι δάσκαλοι με οδηγό την ψυχή τους άρχισαν τις φετινές υποχρεώσεις τους ενόψει της τελικής φάσης διδασκαλικού πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί φέτος Ιούνιος 2018 στα γήπεδα των Ιωαννίνων με συμμετοχή ομάδων δασκάλων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ιδέα ξεκίνησε από μια ομάδα δασκάλων της Πιερίας με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ακούραστο δάσκαλο Πλάτων Χατζησάββα, οι οποίοι εμπνεόμενοι από την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο αλλά και τη διάθεση να προωθήσουν τον αθλητισμό ίδρυσαν την ομάδα των δασκάλων Πιερίας.

Η φιλοσοφία ότι ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος υγιέστατη, οι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι, γυμναστές, ειδικότητες) της Πιερίας με τη συμμετοχή τους βρίσκουν ενδιαφέρον, αποκτούν νέους φίλους – συναδέλφους και γνωρίζουν θαυμάσιες τοποθεσίες της πατρίδας μας, αφού κάθε χρόνο το πρωτάθλημα αλλάζει τόπο.

Με σύμμαχο τον καταγάλανο ουρανό και την ψυχική διάθεσή τους αντιμετώπισαν την φιλόδοξη ομάδα των δασκάλων από τα Τρίκαλα σ΄ ένα συναρπαστικό παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια όπου κυριάρχησε το πάθος με το «ευ αγωνίζεσθαι» τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου στην φιλόξενη έδρα του Θερμαϊκού Κορινού με νικήτρια την ομάδα των Τρικάλων με 0-3. Η ομάδα της Πιερίας απέδειξε πως μπορεί να παίξει αξιόλογο ποδόσφαιρο παρουσιάζοντας καλές στιγμές, μιας και ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι.

Η ομάδα των δασκάλων Πιερίας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας δείχνει το υψηλό αθλητικό πνεύμα, τον αθλητικό πολιτισμό, την αθλητική άμιλλα και την αγωνιστική κουλτούρα που διακατέχει τους εκπαιδευτικούς κι όχι μόνο.

Γνωρίζοντας όλοι την αγάπη των δασκάλων για την ομάδα τους στους αγωνιστικούς χώρους σε αντίθεση με τη σχολική τάξη που είναι ο χώρος της μαθησιακής διαδικασίας, μόνο ακούραστοι παραγωγοί οι εκπαιδευτικοί, κυματοθραύστες στην καθημερινότητά τους με προσφορά γνώσης στα λευκά τετράδια των μαθητών τους, το έργο τους δεν φαντάζει μονότονο αλλά και πολύπλευρο. Οι συντελεστές κουρασμένοι αλλά όχι αδιάφοροι θέλοντας να προσφέρουν κι άλλο πέρα από την κούραση και από τις δυνατότητες τους παίρνουν την ώθηση για τον αθλητισμό που προσφέρει και ενώνει κοινωνίες. Η γνώση δεν έχει τέλος παρά μόνο αρχή.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο, οικογενειακό και φιλικό, στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην ομάδα.

Μετά το τέλος του αγώνα η οικογένεια των δασκάλων φιλοξένησε την ομάδα των συναδέλφων τους από τα Τρίκαλα με πλούσια και ποικίλα εδέσματα στα κάρβουνα στο χώρο του γηπέδου και είχαν όλοι την ευκαιρία να χαλαρώσουν για λίγο απολαμβάνοντας τα κεράσματα και ανταλλάσοντας σκέψεις και ιδέες.

Η ομάδα των δασκάλων δια μέσω του τεχνικού διευθυντή της Πλάτων Χατζησάββα που είναι η ψυχή της ομάδας ευχαρίστησε για την φιλοξενία τη διοίκηση του Θερμαϊκού Κορινού και τους ανθρώπους της που βρίσκονται εκεί τον κ. Δημήτρη Μυτακίδη από το κυλικείο τον φροντιστή του γηπέδου κ. Ηρακλή Αθανασιάδη, από τον Θερμαϊκό Κορινού τον κ. Κώστα Χάρλα, τον κ. Σάκη Ταγκαλίδη και τον κ. Γιώργο Χατζόπουλο. Η φιλοξενία ήταν αξιέπαινη, φιλότιμη από την πρώτη στιγμή και υποδειγματική για την παραχώρηση του γηπέδου και των εγκαταστάσεων. Επίσης ευχαρίστησε τον συνάδελφο Βασίλη Τσακιρίδη για την χορηγία/προσφορά της νέας επίσημης αγωνιστικής εμφάνισης της ομάδας. Τέτοιες ενέργειες προάγουν το ποδόσφαιρο που το έχει μεγάλη ανάγκη.

Η οικογένεια της ομάδας των δασκάλων ευχαριστούν θερμά όλους τους συντελεστές της πολύ όμορφης και ζεστής ατμόσφαιρας, εκφράζοντας τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες για την άψογη φιλοξενία που τύχαμε στον Κορινό και στο μεταξύ μας παιχνίδι.

Ευχαριστούμε τους διαιτητές της αναμέτρησης και την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Πιερίας.

Κλείνοντας έφυγαν όλοι αγκαλιασμένοι επίλογος της πραγματικής φιλίας ανανεώνοντας το ραντεβού στην τελική φάση του Ιουνίου στα Ιωάννινα, αφού προηγουμένως έχει να δώσει δυο ακόμη σημαντικές φιλικές αναμετρήσεις το Σάββατο 5 Μαϊου 2018 με την ομάδα των δασκάλων της Ημαθίας στο γήπεδο του Κ. Αγίου Ιωάννη, ώρα 17:30 και τη Δευτέρα 14 Μαϊου 2018 με την ομάδα Παλαιμάχων Πιερικού στην Κατερίνη.

Ευχόμαστε στους δασκάλους μας καλή επιτυχία στην επόμενη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα το 2018 και να χαίρονται ειλικρινά αυτό που κάνουν με αγάπη και σεβασμό.


Με εκτίμηση και συναδελφικότητα
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας