Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Απάντηση του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης " Ο ΑΡΓΟΣ" στον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης.

Επιστολή-απάντηση του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης " Ο ΑΡΓΟΣ" προς τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης που με επιστολή του ζητούσε την απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων από τους δρόμους της Κατερίνης.




Εδώ η επιστολή του Εμπορικού συλλόγου Κατερίνηςhttps://pierikialithia.blogspot.gr/2018/05/blog-post_283.html



Η επιστολή-απάντηση του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης " Ο ΑΡΓΟΣ" :


Φιλοζωικό Σωματείο «Ο ΑΡΓΟΣ» Κατερίνης


Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης προς το Δήμαρχο Κατερίνης και όλα τα σχετικά που αναγράφονται στη συγκεκριμένη επιστολή, η οποία αποτελεί ένα εχθρικό κείμενο εναντίον των αδέσποτων ζώων και προτρέπει την περισυλλογή όλων αυτών, θα θέλαμε να απαντήσουμε τα εξής:
1 . Η επιστολή έχει στην επικεφαλίδα τον τίτλο «Προστατέψτε μας από τα αδέσποτα». Μήπως κ. Πρόεδρε και εσείς και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήταν προτιμότερο για την προστασία σας από τα αδέσποτα να ήταν μονίμως παρούσες στην πόλη της Κατερίνης κλούβες αστυνομίας, σωματοφύλακες, εταιρίες security, ελεύθεροι σκοπευτές, άνδρες των ΕΚΑΜ, να ενεργοποιηθεί και ο Πρωθυπουργός της χώρας για να σας προστατεύσουν από τα ανθρωποφάγα αδέσποτα- Όρκ που σας απειλούν;
2 . Κύριε Πρόεδρε, προτείνετε να απομακρυνθούν όλα τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης; Έχετε διαβάσει τη νομοθεσία που προβλέπει επανένταξη των αδέσποτων στο φυσικό τους περιβάλλον μετά από στείρωση, εμβολιασμό ή τσιπάρισμα σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4039/2012;
3 . Τα παιδιά μας, κύριε Πρόεδρε, δεν μπορούν να παίξουν πλέον στις γειτονιές ή να κάνουν ανέμελα τις βόλτες τους γιατί δεν κινδυνεύουν από τα αδέσποτα αλλά από παιδεραστές, εμπόρους ναρκωτικών, κλεφτρόνια και κάθε είδους ανώμαλο που κυκλοφορεί ελεύθερος.
4 . Υπάρχουν πολλά παιδιά και πολλοί γονείς που χαϊδεύουν, παίζουν και ταΐζουν τα αδέσποτα και δεν τους ενοχλούν καθόλου. Δεν τα κλωτσάνε, δεν τα κυνηγάνε, δεν χρησιμοποιούν τη λέξη «ουστ!» που χρησιμοποιούν πολλοί συμπολίτες μας όταν τα αντικρύζουν.
5 . Κύριε Πρόεδρε, πού τις είδατε τις αγέλες αδέσποτων ζώων, τη στιγμή που σήμερα κυκλοφορούν κάποια μεμονωμένα ζώα, τα περισσότερα από τα οποία τα ταΐζουν καταστηματάρχες του πεζόδρομου και της πλατείας και συγκεκριμένα σε επώνυμο κατάστημα της πλατείας πάντα δύο αδέσποτα σκυλιά ο υπεύθυνος τα αφήνει και μπαίνουν στην είσοδο του καταστήματος και γνωρίζετε πολύ καλά για ποιο κατάστημα μιλάμε.
6 . Κύριε Πρόεδρε, όπως διατείνεστε ότι αγανακτείτε με τα αδέσποτα, να σας φέρουμε υπογραφές καταστηματαρχών του πεζόδρομου και της πλατείας που ζητούν την παραμονή των σκυλιών και όχι την απομάκρυνσή τους, αφού οι ίδιοι έχουν έξω από τα καταστήματά τους μπωλ με τροφή και νερό γι’ αυτά.
Κάτι τέτοιο, κύριε Πρόεδρε, είναι δείγμα πολιτισμού και όχι τάσεων πογκρόμ εναντίον των αδέσποτων, διότι όπως πολλοί επιφανείς πολίτες έχουν υποστηρίξει, ο πολιτισμός ενός έθνους κρίνεται από τη συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα.