Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Μήνυμα Νίκου Μακρίδη για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

19η Μαΐου ημέρα Μνήμης και φόρου Τιμής…
Πόντος – Μ. Ασία – Αν. Θράκη – Κωνσταντινούπολη – Β. Ήπειρος …. Γη πάντα Ελληνική !


Η 19η Μαΐου κάθε έτους είναι ημέρα Μνήμης και φόρου Τιμής, για όλους τους πρόγονούς μας, Έλληνες του Πόντου, που υπήρξαν θύματα μιας απάνθρωπης Εθνοκάθαρσης από το τουρκικό κράτος. Πάνω από 353.000 Έλληνες - ανάμεσά τους και οι πρόγονοί μου- σφαγιάστηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζώθηκαν εκείνη την τραγική περίοδο για το ελληνικό Έθνος. Με την κίνηση τους αυτή, οι Τούρκοι θέλησαν να δώσουν τέλος σ’ ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού.


Ο τραγικός αυτός ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού, έχει μείνει άσβεστος στη μνήμη και την ιστορική μας συνείδηση. Αποτελεί κομμάτι της ιστορίας μας το οποίο έχει περάσει από γενιά σε γενιά μέσα από τις διηγήσεις των τραγικών γεγονότων που βίωσαν οι πρόγονοί μας που κατάφεραν να επιβιώσουν.

Δεδομένου ότι η γενοκτονία των Ποντίων είναι αναγνωρισμένη από πολλά κράτη και δεδομένου του τραγικού απολογισμού της γενοκτονίας, όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να αποδίδουμε φόρο τιμής σ’ όλες αυτές τις αδικοχαμένες ψυχές των προγόνων μας που υπέστησαν διώξεις και υπέφεραν. Οφείλουμε να επιμείνουμε για την τραγική αυτή έκταση της γενοκτονίας που Ποντιακού Έθνους έναντι στο τουρκικό κράτος, το οποίο όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία αλλά την αποδίδει ειρωνικά σε απώλειες πολέμου, λοιμό και άλλες ασθένειες.

Πρέπει να νοιώθουμε ευθύνη απέναντι στους αδικοχαμένους προγόνους μας, οι οποίοι υπήρξαν πηγή πνεύματος, πολιτισμού , παράδοσης, γραμμάτων και Χριστιανισμού.

Δεν Ξεχνώ!


Με τιμή, 

Μακρίδης Νίκος 
Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Συνδυασμού «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»