Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η παράσταση "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" από τη Θεατρική Ομάδα 5ου Γυμνασίου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παράσταση της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, στις 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ. Το έργο που ανέβηκε ήταν του Γ. Τζαβέλλα "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα".

Η αίθουσα κυριολεκτικά ασφυκτικά γεμάτη με μικρούς και μεγάλους οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συντελεστές που χάρισαν μια υπέροχη παράσταση. Η παράσταση προξένησε άφθονο γέλιο αλλά και προβληματισμό καθώς αρχικά θίγει το πρόβλημα της μεταλλασσόμενης Αθήνας τη δεκαετία του 60 και μαζί με αυτό παρουσιάζει τα προβλήματα των ανθρωπίνων σχέσεων και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Στο έργο ο θύτης, ο «τύραννος» Αντωνάκης, γίνεται μετά το γάμο το θύμα της νόμιμης πλέον συζύγου του της καταπιεσμένης μέχρι τότε κοινωνικά Ελενίτσας. Το παιχνίδι των ανθρωπίνων χαρακτήρων μας δίδαξε πολλά υποστηρίζοντας στο τέλος την εξισορροπητική δύναμη της αγάπης στα παιχνίδια εξουσίας των ανθρώπινων σχέσεων. Ο Κωνσταντίνος Καρυπίδης και η Σοφία Τερζοπούλου στους ρόλους των κεντρικών ηρώων σε απολαυστικές ερμηνείες έδωσαν όλο τους τον εαυτό και μαζί με όλα τα παιδιά απογείωσαν την παράσταση και αποτέλεσαν όλοι μαζί ευχάριστη έκπληξη για τους θεατές.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα είκοσι επτά παιδιά που έλαβαν μέρος, τα οποία μετά από πολύμηνες εντατικές πρόβες και πολλές θυσίες, ερμήνευσαν με κέφι τους ιδιαίτερα απαιτητικούς τους ρόλους και προσέφεραν άφθονο γέλιο στο κοινό. Πολλά θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές, που είναι και η ψυχή της ομάδας, την κα Αθηνά Τσάλα, τον κ. Τάσο Αετόπουλο για την εμπνευσμένη σκηνοθεσία και το εξαιρετικό αποτέλεσμα και την κα Έφη Καπετανάκου για τη μουσική επιμέλεια και διδασκαλία.

Ευχαριστούμε θερμά όλους, όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης: τους γονείς των παιδιών και ιδιαιτέρως το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την στήριξη που παρείχε, όπως επίσης και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ήταν μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη παράσταση που έκλεψε τις εντυπώσεις και σκόρπισε γέλιο σε μικρούς και μεγάλους!!

Συγχαρητήρια σε όλους σας!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος καθηγητών του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης