Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Έναρξη εργασιών του έργου «Βελτίωση καταστρώματος οδού κατά τμήματα στην 5η ΕΠΟ, Κ10 και Δ6 οδούς αρμοδιότητας Π.Ε. Πιερίας»

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση καταστρώματος οδού κατά τμήματα στην 5η ΕΠΟ, Κ10 και Δ6 οδούς αρμοδιότητας Π.Ε. Πιερίας» προϋπολογισμού 380.300,00 € ( με Φ.Π.Α. 24% ).



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που υπέγραψε τη σύμβαση του έργου πριν από λίγες ημέρες, πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στις εξελισσόμενες εργασίες στην 5η ΕΠΟ και ειδικότερα στα όρια του οικισμού της Κατερίνης με τον οικισμό της Νέας Εφέσου, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την πορεία τους και τη σπουδαιότητα των παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ανάπτυξη της περιοχής.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ξεκινά μέσω τριών συμβάσεων -που υπεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα- μια σειρά από απαραίτητες και σημαντικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο συντήρησης του οδικού δικτύου θωρακίζοντας την οδική ασφάλεια, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και διασφαλίζοντας εύκολη πρόσβαση στους επισκέπτες της Πιερίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Στο έργο προβλέπονται παρεμβάσεις στην 5η ΕΠΟ καθώς και στην Κ10 και Δ6,οδοί των οποίων την ευθύνη συντήρησης έχει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε τμήματα των παραπάνω οδών τα οποία παρουσιάζουν καθιζήσεις, ζυμώματα, και φθορές λόγω παλαιότητας του ασφαλτοτάπητα.

Όλες οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν σε τμήματα τα οποία θα επιλέξει η υπηρεσία σύμφωνα με το βαθμό επικινδυνότητας, προκειμένου να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο στην 5η ΕΠΟ, στην Κ10 και στη Δ6 για την ασφαλέστερη μετακίνηση των οδηγών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ