Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Δήμος Κατερίνης: Η παιδική & νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης

Στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 05 και 06 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη (αμφιθέατρο του Μουσείου), συμμετείχε η παιδική και νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.



Ειδικότερα, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Σαμακοβλή και με τη συνοδεία στο πιάνο του Ρενάτο Δεληγιαννίδη, τα παιδιά της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού ερμηνεύοντας με μεγάλο ενθουσιασμό και ζωντάνια, μελωδικά τραγούδια δημοφιλών ταινιών της Disney.

Επιπλέον, τα μέλη της νεανικής χορωδίας παρουσίασαν αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων (Χατζιδάκις κ.α.), ξένων συνθετών, παραδοσιακά κομμάτια κ.ο.κ.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Παναγιώτης Μπερεδήμας συνεχάρη και ευχαρίστησε μαθητές και εκπαιδευτικούς της χορωδίας για την άρτια εμφάνισή τους, ενώ όπως σημείωσε: «Το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης με τη μέριμνα του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, με την άρτια συνεργασία διοίκησης, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών διατηρεί διαχρονικά τον πήχυ της μουσικής παιδείας και ποιότητας ψηλά. Γενικότερα, με συμμετοχές σε Φεστιβάλ, όπως το συγκεκριμένο προάγουμε την ιδέα της αυθεντικής και ποιοτικής χορωδιακής μουσικής».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 10 χορωδίες και εκατοντάδες χορωδοί από όλη την επικράτεια.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
09-05-18