Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο "ΝΟΗΣΙΣ" (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας)

Με μεγάλη επιτυχία το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης συμμετείχε στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου»-ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη από 17 έως 20 Απριλίου 2018.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 3000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κεντρική Μακεδονία, καθοδηγούμενοι από 400 και πλέον εκπαιδευτικούς , προερχόμενοι από 145 σχολικές μονάδες .

Τις καλύτερες κριτικές και εντυπώσεις απέσπασαν οι μαθήτριες και μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 15 ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης με τις εργασίες και παρουσιάσεις που επιμελήθηκαν με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Πασαλίδη Στυλιανό.

Τα προγράμματα που παρουσίασαν οι μαθητές του 15ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης ήταν τα εξής:

1.Δημιουργία παιχνιδιού σε scratch ‘’fishchomp”

2. Τούτι Φρούτι παιχνίδι στο scratch.


Ήταν μια προσπάθεια μηνών από τις μαθήτριες και τους μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου που με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Πασαλίδη Στυλιανό απέφερε κολακευτικά λόγια από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.





*Ο Διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Παπανικολάου Κώστας μαζί με τον Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Τσακιρίδη Βασίλη (Συμμετείχε και το 5ο Δημοτικό Σχολείο στο συνέδριο).