Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού συμμετείχαν στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Σε ένα συναρπαστικό ταξίδι με «όχημα» το βιβλίο και επιβάτες γονείς και παιδιά, οι δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού συμμετείχαν από κοινού στο πρόγραμμα: «Όνειρα...από τους εφιάλτες στην επιθυμία».


Πρόκειται για μία δημιουργική δράση, η οποία παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (περίπτερο 13 stand 109 της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος), το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ενώ κέρδισε εντυπώσεις και χειροκρότημα  από όλους όσοι είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν από κοντά.
Ειδικότερα, τα παιδιά διάβασαν το βιβλίο «Ένας εφιάλτης στην ντουλάπα μου», φώτισαν τα όνειρά τους μέσα από το βιβλίο «Νοτούρνο» και δημιούργησαν τη δική τους αφίσα με πρωταγωνιστές τα πιο μεγάλα όνειρά τους. Παράλληλα, κατασκεύασαν τις δικές τους  ονειροπαγίδες, προκειμένου να εγκλωβίσουν όλα τα άσχημα όνειρά τους.





Αμέσως μετά επισκέφτηκαν το φεστιβάλ ανακύκλωσης, όπου ενημερώθηκαν για καλές πρακτικές από τους μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου όπως π.χ. για τη χρήση της σακούλας, ενώ δημιούργησαν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά σε συνεργασία με τους «Μορφογέννεσις».
Τέλος, επισκέφτηκαν την παιδική γωνιά για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Βασιλειάδου «Θέλω να γυρίσω σπίτι μου», ενώ συμμετείχαν διαδραστικά και στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας».



 «Με όχημα την τέχνη, τη φαντασία, την έμπνευση των παιδιών δόθηκε και σήμερα η  δυνατότητα σε μικρούς και μεγαλύτερους βιβλιόφιλους ν’ ανακαλύψουν τον κόσμο του βιβλίου λαμβάνοντας μέρος σε αφηγηματικές, διαδραστικές - ευρηματικές παρουσιάσεις» σημείωσαν στο περιθώριο της δράσης, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου, ενώ όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν: «Ευχαριστούμε τους γονείς που και αυτή τη φορά ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμά μας και ενθάρρυναν τα παιδιά τους, προκειμένου να αγκαλιάσουν και την συγκεκριμένη δράση. Είναι σημαντικό ότι δράσεις, με την ακούραστη συνδρομή των εθελοντών μας και των εργαζόμενων στις βιβλιοθήκες υλοποιούνται όλο το χρόνο».


Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
07-05-2018