Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Βρώμισε από… “Πολιτισμό” η Γανόχωρα.

*Του Γιώργου Κυριακίδη

Πριν λίγο καιρό κατά τη διάρκεια ενός Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης ο Δήμαρχος κ. Χιονίδης στην προσπάθεια του να κατευνάσει τις αντιδράσεις των κατοίκων της Γανόχωρας για την επικείμενη κατασκευή Σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή τους έλεγε:

«Φιλική προς το περιβάλλον» θα είναι η λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων... πρόκειται για έργο «αποτελεσματικής καθαριότητας, μηδενικής όχλησης, παράγοντα ποιότητας και πολιτισμού, για την καθημερινότητα των πολιτών...

Ο κ. Ντούρος, Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης και εκπρόσωπος του Δήμου στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας έλεγε:

Είναι σαν ένας μεγάλος κάδος απορριμμάτων και μάλιστα ακόμα πιο ασφαλής γιατί είναι μονίμως κλειστός... Δεν υπάρχει ακαταστασία, δεν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές... Στον ΣΜΑ οδηγούνται τα απορριμματοφόρα και αδειάζουν τα σκουπίδια μέσα σε μία ειδική χοάνη από την οποία φτάνουν κατευθείαν σε κλειστά containers. Η όλη διαδικασία διαρκεί το πολύ 4 λεπτά.»

Δεν θα μένει τίποτα έξω εκτεθειμένο. Ότι πιθανόν θα πέφτει έξω θα φεύγει κατευθείαν μέσα στην ταινία που θα είναι κλειστού τύπου, θα παίρνει τα σκουπίδια από το απορριμματοφόρο και θα το μεταφέρει στο κοντέινερ, που επίσης θα είναι κλειστού τύπου. Το κοντέινερ θα είναι στεγανό... Το χειροκρότημα ας το πάρουμε στο τέλος...


Αγαπητοί συνδημότες της Γανόχωρας ήρθε η ώρα να τους χειροκροτήσετε…

Γιώργος Κυριακίδης
Δημοτικός Σύμβουλος