Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Συγχαρητήριο στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Ένα μεγάλο μπράβο μέσα από την καρδιά μας για όλα εκείνα τα παιδιά της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. Ένα μεγάλο μπράβο για όλους εκείνους οι οποίοι δεν σπατάλησαν το χρόνο τους σε καφενεία, σε τσιπουράδικα και σε άσκοπες φωτογραφήσεις.

Ένα μεγάλο μπράβο σε εκείνα τα μυρμήγκια του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης για κάθε φορά που ήταν εκεί όταν η πόλη είχε ανάγκη από τρόφιμα, από φάρμακα, από μια χείρα βοηθείας. 

Ένα ακόμη μεγάλο, ένα τεράστιο μπράβο διότι, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, διδάσκεται σε ένα ευρωπαϊκό, υψηλού επιπέδου, δημόσιο σχολείο του Λουξεμβούργου. Εκεί, βλέπετε, στο Λουξεμβούργο, η ΕΟΔνΠ δεν κατηγορήθηκε ότι έστησε μια νέα βίλα Αμαλία, ούτε και κατηγορήθηκε ότι εκμεταλεύτηκε τον Καπνικό Σταθμό ως ορμητήριο κομματικής προπαγάνδας. 

Κι όσο κι αν τα τελευταία χρόνια κάποιοι εδώ στον τόπο μας, φώναζαν με δυσνόητες και χαζοχαρούμενες κραυγές, ότι όλο αυτό στήθηκε για να γίνουν κάποιοι από εκεί μέσα πλούσιοι, ας δείξουν επιτέλους τα τιμολόγια ή ας το βουλώσουν μια για πάντα, χαμένοι στις ματαιόδοξες σέλφι τους.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν και μια βαθιά υπόκλιση στο έργο των ανθρώπων αυτών, στις ιδέες που έγιναν πράξεις και στις πράξεις που εμπνέουν τα παιδιά των Ευρωπαίων φίλων μας. Περιμένουμε όλους εκείνους τους θεσμικούς φορείς οι οποίοι με περίσσιο πάθος κι ενίοτε θράσος εδώ και χρόνια αγνόησαν την ΕΟΔνΠ, να ρίξουν τα μούτρα τους και επιτέλους να την πλησιάσουν. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ωρίμασε. Εσείς πότε;

Αυτή η συγχαρητήρια επιστολή προς την ΕΟΔνΠ θα έπρεπε να έχει τις υπογραφές βουλευτών, δημάρχων, αντιπεριφερειάρχη, ξενοδόχων, επιμελητηρίου, νοσοκομείου, εκκλησίας, συλλόγων και φορέων, κυρίως όμως 1ο.βάθμιας και 2ο.βάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας. Πρώτα να είστε άνθρωποι και μετά το χούι σας. Αν αλλάξει η σειρά, τρισαλίμονο.


Εκ μέρους των πολιτών αυτού του τόπου, που κάποτε θα αλλάξει

Πολλά συγχαρητήρια και Σας Ευχαριστούμε...


ΥΓ. Ουδείς προφήτης στον τόπο του, αλλά και το Λουξεμβούργο δεν είναι άσχημο.

Άκης (Θόδωρος) Διγρένης