Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ποδοσφαιρική ομάδα ετοιμάζουν οι Σύριοι πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας στην Κάτω Μηλιά Πιερίας! (ΦΩΤΟ)

Ποδοσφαιρική ομάδα ετοιμάζουν οι Σύριοι πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας στην Κάτω Μηλιά Πιερίας! (ΦΩΤΟ)
Δεν γνωρίζουμε αν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε άλλο μέρος της χώρας μας στο οποίο φιλοξενούνται Σύριοι πρόσφυγες, αλλά στην Κάτω Μηλιά Πιερίας μια νέα ομάδα δημιουργείται και αποτελείται από πρόσφυγες που μένουν στο κέντρο φιλοξενίας της περιοχής.


Προπονητής υπάρχει, πρόεδρος υπάρχει και το όνομα είναι: Ηρακλής Κάτω Μηλιάς!

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" μίλησε τόσο με τους Σύριους πρόσφυγες όσο και με τον ιδιοκτήτη του Κτήματος Ηρακλή στο οποίο φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και μας επιβεβαίωσαν την είδηση.

Η ποδοσφαιρική ομάδα προπονείται καθημερινά και προγραμματίζει φιλικά παιχνίδια με ομάδες γειτονικών χωριών.

Θέμα χρόνου είναι επίσης η απόκτηση επίσημων στολών στις οποίες θα αναγράφεται το όνομα της ομάδας, ίσως και της ΜΚΟ που είναι υπεύθυνη για τους πρόσφυγες, της ADRA, σύμφωνα με όσα μας δήλωσαν οι πρόσφυγες, οι οποίοι πρέπει να σημειωθεί είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με το εγχείρημα τους.


Η ομάδα των Σύριων προσφύγων:



Ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας των προσφύγων μαζί με τον ιδιοκτήτη του Κτήμα Ηρακλή:



*Τώρα όσο για το κέντρο φιλοξενίας σύμφωνα με όσα μάθαμε και είδαμε, πλησιάζει τα όρια πληρότητας αφού αυτή την στιγμή διαμένουν εκεί τριακόσιοι (300) περίπου πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες δηλώνουν ευχαριστημένοι από τις συνθήκες διαμονής τους, από την μεταχείριση που έχουν από την ΜΚΟ ADRA αλλά και από τους ιδιοκτήτες του χώρου που ανήκει στο Κτήμα Ηρακλή.

Οι πρόσφυγες εναλλάσσονται μιας και έρχονται συνεχώς καινούργιοι, ενώ άλλοι οδεύουν προς ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ελάχιστοι προς χώρες του εξωτερικού.

Τα κοντέινερ είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα και φυσικά με θέρμανση.

Οι πρόσφυγες έχουν εκλέξει "αρχηγούς" ώστε να μπορούν να συνεννοηθούν καλύτερα και να επιλύουν γρηγορότερα ότι προβλήματα μπορεί να προκύψουν.

Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής, ενώ υπάρχει 24ωρη αστυνομική παρουσία έξω από το κέντρο φιλοξενίας.



Μιχάλης Κανταρτζής.