Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ταφόπλακα στο δημογραφικό η πολιτική της κυβέρνησης εναντίον των πολύτεκνων οικογενειών.

Ταφόπλακα στο δημογραφικό η πολιτική της κυβέρνησης εναντίον των πολύτεκνων οικογενειών.
Μετά την κατάργηση ή την δραματική μείωση των επιδομάτων στις πολύτεκνες οικογένειες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σειρά είχε η αποπομπή των πολυτέκνων οικογενειών από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Να τονίσουμε ότι τα χρήματα που έπαιρναν οι πολύτεκνοι από την κυβέρνηση με την μορφή επιδόματος δεν ήταν στην ουσία κάποιο επίδομα, αλλά αποτελούσαν κίνητρο για να κάνουν οι οικογένειες περισσότερα παιδιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή των ΑΝΕΛ στοχοποίησε τους πολύτεκνους αφού είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά να αυξάνονται τα οικογενειακά επιδόματα κατά 260 εκατ. ευρώ και την ίδια ώρα να υπάρχουν μεγάλες μειώσεις και καταργήσεις στα επιδόματα των πολυτέκνων!

Παράδοξο και πρωτοφανές είναι επίσης ότι μια πολύτεκνη οικογένεια αποδίδει στο κράτος περισσότερους φόρους αφού ξοδεύει περισσότερα χρήματα για αγορές των απαραίτητων για την διαβίωση της αγαθών (π.χ. αγορά γάλατος 6 φορές περισσότερο από μια οικογένεια χωρίς παιδιά..), δημιουργεί οργανικές θέσεις στα σχολεία με τα πολλά παιδιά, στέλνει περισσότερα παιδιά στον στρατό, αυτή η οικογένεια φορολογείται δριμύτερα και δεν απολαμβάνει κανενός ουσιαστικού επιδόματος!



Αποκλείουν τους πολύτεκνους από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ!




Με την προηγούμενη κατάσταση οι πολύτεκνοι δικαιούνταν 50% έκπτωση στην κιλοβατώρα, ενώ τώρα θα πρέπει να κάνουν αιτήσεις για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο στο οποίο αν εγκριθούν η έκπτωση θα είναι κατά το πολύ μικρότερη!

Αλλά είναι τόσα πολλά τα προαπαιτούμενα που βάζει ο νομοθέτης, όπως συνολικό εισόδημα, τεκμαρτό εισόδημα, περιουσιακή κατάσταση, που πάρα πολλοί πολύτεκνοι χάνουν ακόμα και αυτή την μικρή έκπτωση από το νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ!

Ας δούμε ένα παράδειγμα:

Οικογένεια έξι ατόμων, δυο γονείς με τέσσερα παιδιά και συνολικό εισόδημα 15.000 ευρώ βλέπουν τα επιδόματα τους να περικόπτονται σημαντικά, ενώ δεν δικαιούνται έκπτωση από το νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, διότι έχουν στην κατοχή τους δυο ακίνητα και ένα αυτοκίνητο!

Άραγε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γνωρίζουν πόσο είναι το όριο της φτώχειας και αν αυτή η οικογένεια είναι στο όριο αυτό…

Επίσης η συγκεκριμένη οικογένεια με αυτά τα στοιχεία, δεν δικαιούται μείωση στον ΕΝΦΙΑ, επίδομα θέρμανσης και κοινωνικό μέρισμα…

Τέλος έχουμε ακόμα μια μεγάλη αδικία για τους πολύτεκνους αφού μπαίνει αυτόματα κόφτης σε όποια οικογένεια ξεπερνά τις 35.000 ευρώ εισόδημα και δεν δικαιούται ούτε ένα ευρώ βοήθημα!

Δηλαδή η κυβέρνηση εξισώνει μια οικογένεια που έχει ένα παιδί και 35.000 ευρώ εισόδημα με μια οικογένεια πολυτέκνων που έχει 6 και παραπάνω παιδιά με το ίδιο εισόδημα!!!

Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν μόνο στην πατρίδα μας...