Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Συγκλονιστική ομιλία του Δημήτρη Νατσιού στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ)

Συγκλονιστική ομιλία του Δημήτρη Νατσιού στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ)
Καθήλωσε τους σπουδαστές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας με την ομιλία του ο Συγγραφέας-Θεολόγος-Δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός, σήμερα το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Κατερίνης.



Θέμα της ομιλίας ήταν "Από την Άλωση της Πόλης 1453 στην επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωση".

Ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε σε γνωστά αλλά και άγνωστα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας που σημάδεψαν και καθόρισαν την πορεία του ελληνισμού μέχρι και σήμερα.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας όπως ήταν φυσικό αποτέλεσε η αναφορά στα ηρωικά γεγονότα της επανάστασης του 1821 μιας που πλησιάζει η 25η Μαρτίου και στους ήρωες του 21'.

Ο κ. Νατσιός αφιέρωσε αρκετό χρόνο -με παραδείγματα-  στο γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας, δεν αναφέρει όπως θα έπρεπε τα γεγονότα της επανάστασης του 21΄ στα σχολικά βιβλία στερώντας από την νεολαία την δυνατότητα να διδαχθεί την ένδοξη ιστορία των προγόνων μας.

Επίσης μίλησε και για τα νέα βιβλία-φακέλους των Θρησκευτικών με την ευκαιρία της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου-Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΣτΕ που καταδικάζει τις αλλαγές στα βιβλία των Θρησκευτικών.

Ο Δημήτρης Νατσιός πέρασε με την ομιλία του σήμερα το βράδυ στην Κατερίνη, πολλά μηνύματα και το κοινό ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη προσοχή και θέρμη στα λεγόμενα του δασκάλου από το Κιλκίς με ρίζες από την Πιερία. (Μοσχοχώρι)

Μετά το τέλος της ομιλίας του ακολούθησε διάλογος με τους σπουδαστές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν.

*Ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Νατσιού μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε υψηλή ποιότητα εικόνας, ανάλυσης και ήχου τις επόμενες ημέρες στην "ΑΛΗΘΕΙΑ".