Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ας κάνουμε κάτι τουλάχιστον εμείς…

Αφού διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα ας κάνουμε κάτι εμείς, οι απλοί πολίτες.
Και ας ελπίσουμε ότι θα συμπαρασύρουμε κάποια στιγμή στο πλευρό μας αυτούς που ψηφίσαμε και εκλέχθηκαν για να υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας… 




  • Δεν ταξιδεύουμε και δεν αφήνουμε ούτε ένα ευρώ στους Τούρκους, (αλλά και στους… Σκοπιανούς). 
  • Να σταματήσουν όλα αυτά τα ταξίδια στην Τουρκία και στα παζάρια της που διοργανώνουν ταξιδιωτικά πρακτορεία κυρίως από την Μακεδονία την Θράκη αλλά και από τα ελληνικά νησιά που είναι κοντά στις ακτές της Μικράς Ασίας. 
  • Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα ή προϊόντα που κατασκευάζονται στην «γείτονα» χώρα. Μπορείτε με μια απλή αναζήτηση να δείτε ποιες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες (αυτοκινήτων, κινητών, προϊόντων κ.α.) έχουν εργοστάσια στην Τουρκία. 
  • Δεν βλέπουμε τουρκικά σίριαλ και άλλες παραγωγές που έχουν σχέση με την Τουρκία και ταυτοχρόνως διαμαρτυρόμαστε σε όποια ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια τα προβάλουν. 


Εμπάργκο διαρκείας σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την Τουρκία!


Τι μπορεί να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση


  • Αυστηρός έλεγχος στις τουρκικές νταλίκες αλλά και Ι.Χ. που χρησιμοποιούν την χώρα μας προς και από την Τουρκία. Να νιώσουν στο πετσί τους οι Τούρκοι ότι κάθε τρεις και λίγο θα σταματιούνται και θα ελέγχονται!
  • Τερματισμός εξαγωγών και εισαγωγών με την Τουρκία, να αναζητηθούν άλλες χώρες με τις οποίες θα πραγματοποιούμε συναλλαγές και επιτέλους ας βρεθεί μια ελληνική κυβέρνηση που θα ενισχύσει την τοπική αγροτοκτηνοτροφική οικονομία!
  • Αυστηροί έλεγχοι σε οτιδήποτε πλεούμενο κυκλοφορεί στις Ελληνικές θάλασσες, από βάρκες μέχρι φορτηγά πλοία.
  • Να σταματήσει επιτέλους η πολιτική της «μη εμπλοκής» όταν παραβιάζουν τον εναέριο, θαλάσσιο ή χερσαίο έδαφος μας υπό τον φόβο μήπως… θυμώσουμε τους γείτονες. 
  • Να σταματήσουν οι πολιτικοί μας «ηγέτες» να κάνουν ηρωικές δηλώσεις αφού όλοι ξέρουμε ότι δεν θα τις εφαρμόσουν. Έχει καταντήσει γραφικό και κωμικό να ακούς πολιτικούς μας να λένε ότι θα κάνουμε αυτό και εκείνο, όταν βρίσκονται σε διάφορες τελετές και εορτασμούς, αλλά μετά να βάζουν την ουρά στα σκέλια όταν τους προκαλεί ο Τούρκος…
  • Να σταματήσουν οι πολιτικοί μας να περιφέρονται σαν ζητιάνοι σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς ζητώντας από τους δυτικούς να μαλώσουν τους Τούρκους και να κάνουν αυτό που δεν κάνουμε εμείς...

Το κυριότερο από όλα όμως είναι να αρχίσει ο Έλληνας να σκέφτεται...

Να σκέφτεται και μάλιστα πολύ καλά ποιους επιλέγει να τον εκπροσωπούν όχι μόνο στο Ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα συνδικαλιστικά όργανα.

Το παρελθόν και τα έργα αυτών που διεκδικούν να μας σώσουν ζητώντας την ψήφο μας είναι γνωστά, δεν μπορεί αυτοί που δεν υπολογίζουν την ιστορία και την πίστη σου ή αυτοί που έβαλαν την πατρίδα σε μνημόνια και περιπέτειες να ζητούν ξανά να μας κυβερνήσουν...

Να γίνουμε ενεργοί πολίτες, να διεκδικούμε, να απαιτούμε και να μην "βολευόμαστε" με ένα επίδομα και ένα "εξάμηνο" σε κάποιο Δήμο ή υπηρεσία. Να ακούμε τα προβλήματα του άλλου και να είμαστε δίπλα σε όποιον χρειάζεται την βοήθειά μας.

Οι ενεργοί πολίτες φτιάχνουν δυνατές και ενεργές κοινωνίες!