Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Προσφορά Τέχνης στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος: Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης στην Αστική Σχολή Κατερίνης

Σε μια ιδιαιτέρως ζεστή ατμόσφαιρα, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 24 Μαρτίου στην Αστική Σχολή Κατερίνης, τα εγκαίνια της φιλανθρωπικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο:«ἐφ' ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε» (κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 25:40).


Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των Εαρινών Ημερών Μουσών 2018 και διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης Πλαταμώνος το Δήμο Κατερίνης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου, την Εταιρία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας

Το κοινό και τους καλλιτέχνες που διέθεσαν τις δημιουργίες τους προκειμένου να υποστηρίξουν τους σκοπούς του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως και των Καθημερινών Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος», καλωσόρισε στην εκδήλωση η Γενική Γραμματέας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης κα Κλειώ Δημάση.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες και τους συνδιοργανωτές φορείς για την ευαισθησία τους και την προσφορά τους στο πολυσχιδές κοινωνικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης κ. Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «H συνδιοργάνωση αυτής της έκθεσης είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που έρχεται να επιβεβαιώσει κάτι το οποίο έχει καταφέρει ο Δήμος μας και ο Δήμαρχός μας κ. Σάββας Χιονίδης: ότι η Κατερίνη έχει χτίσει μία ισχυρή συμμαχία αλληλεγγύης».

Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης κ. Γρηγόρης Μιτσοκάπας και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας κα Λίνα Γιαμούζη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία που έχουν οι εικαστικές εκδηλώσεις και δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα που ενδυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη και προσφέρουν στήριξη στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω», ψάλλοντας επίκαιρους ύμνους.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 1 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Κυριακή 10:00-13:00 &18:00-21:00.

Σε αυτό το εικαστικό ραντεβού, ο επισκέπτης θα δει ένα καλλιτεχνικό μωσαϊκό από έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, βιβλία και λαμπάδες, θα γνωρίσει το έργο επαγγελματιών και ερασιτεχνών καλλιτεχνών με κοινή συνισταμένη την αγάπη τους για τις εικαστικές τέχνες και την ανάγκη έκφρασής τους μέσα από αυτές. Σε κάθε περίπτωση, όσοι επισκεφθούν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν στην Αστική Σχολή Κατερίνης έργα σημαντικού μέρους του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 23510 45085 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@imkitrous.gr