Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ύμνοι και μελωδίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου

Πλησιάζοντας στο τέλος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και οδεύοντας προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών ν. Πιερίας «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» θα παρουσιάσουν την εκδήλωση «Ατενίσαι την Ανάστασιν», το Σάββατο του Λαζάρου, 31 Μαρτίου και ώρα 8μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει ερμηνεία ύμνων της κατανυκτικής περιόδου που διανύουμε από το Βυζαντινό Χορό της Ιεράς Μητροπόλεως και του Συλλόγου, με χοράρχη τον κ. Νικόλαο Ξάφη, καθώς και σχολιασμό τους από το Θεολόγο κ. Δημήτριο Παπαγιάννη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, με αφορμή την εκδήλωση, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με οδηγό τους γεμάτους συναισθήματα, εικόνες, θρήνο αλλά και ελπίδα ύμνους της βυζαντινής υμνωδίας, θα προσεγγίσουμε το βαθύτερο νόημα των Παθών και θα βιώσουμε τη συγκίνηση που γεννιέται στην ελληνική ψυχή, όταν ακολουθεί τον Θεάνθρωπο και το Πάθος Του και συμμετέχει στον θρίαμβο της Ανάστασης Του».

Οι φίλοι, και όχι μόνο, της βυζαντινής μουσικής καλούνται με την παρουσία τους να στηρίξουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια, που έχει ως στόχο την υμνολογία του Αγίου και Τριαδικού Θεού και της Παναγίας, την πνευματική προετοιμασία για τις Άγιες Μέρες που ακολουθούν, καθώς και την ενίσχυση των δεσμών με τη βυζαντινή παράδοση.