Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ψηφίσματα της ΕΛΜΕ Πιερίας

To ΔΣ Της ΕΛΜΕ Πιερίας εκφράζει την συμπαράστασή του στους συναδέλφους του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης που αποφάσισαν, σε συνεδρίασή τους, να δημοσιοποιήσουν το παρακάτω κείμενο: 

Την Τρίτη 6/3/2018 κλήθηκε στο 20 ΓΕΛ Κατερίνης ο Σχ. Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης κ Βοσκός για να βοηθήσει λύνοντας απορίες συναδέλφων σχετικά με τη εκπόνηση των Δημιουργικών Εργασιών.

Κατά γενική ομολογία η συνάντηση στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία.

Αυτό που αποκομίσαμε ήταν σχόλια αγενή, απαξιωτικά και προσβλητικά.

Συνάδελφοι υποστηρίζουν πως αυτός είναι ο συνήθης τρόπος επικοινωνίας του κ Βοσκού.

Θεωρούμε αυτή τη συμπεριφορά απαράδεκτη για παιδαγωγό .

Σε καμιά περίπτωση δεν βοηθάει το δύσκολο έργο μας.

Απαιτούμε από τον κ Βοσκό να είναι ευγενής στις πιθανές επόμενες συναντήσεις με συναδέλφους, όπως αρμόζει σε καλλιεργημένο άνθρωπο που απευθύνεται σε καλλιεργημένους ανθρώπους και συναδέλφους.



Στο αναπτυξιακό συνέδριο που προγραμματίζει η κυβέρνηση το διάστημα 26-28 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη θα ειπωθούν πολλά τόσο από τη κυβέρνηση όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα για επιστροφή στην ανάπτυξη που κάποιοι τη βαφτίζουν δίκαιη ή επιστροφή στις αγορές.
Η κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων, των μικρών αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών τα αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων καθώς και τα νέα μέτρα που νομοθετήθηκαν τελευταία, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία για να ακολουθήσουν τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης.

Ταυτόχρονα αυτή την περίοδο εντείνονται και επιταχύνονται οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών με παράλληλη ένταση της καταστολής, όπως για παράδειγμα ενάντια στους συναδέλφους μας στη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας στις 2 Μαρτίου, για να διασφαλιστούν οι τράπεζες και να πειστούμε να πληρώσουμε την υπέρογκη φορολογία και τη νέα μείωση του αφορολόγητου κάτω από τις 6000 ευρώ. Την ίδια ώρα που μας φορτώνει ένα σωρό αντιλαϊκά μέτρα, που στην εκπαίδευση υπάρχουν χιλιάδες κενά. Την ώρα που κλείνονται ολιγομελή τμήματα και ενοποιούνται μαθήματα και ειδικότητες για να εξοικονομηθεί εκπ/κό προσωπικό και να μη γίνουν προσλήψεις, που διευρύνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι εκπαιδευτικοί έχουμε χάσει στο βωμό του Μολώχ του χρέους και της «δίκαιης» ανάπτυξης πάνω από έξι μισθούς, προσφέρει φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, αεροδρομίων και κάθε είδους δημόσια περιουσία στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για αυτό μετά από εννέα χρόνια οικονομικής κρίσης και αντιλαϊκών μέτρων καθίσταται αναγκαίος και επίκαιρος ο αγώνας για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων που προωθεί μέσα από τέτοιες φιέστες η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που διαχειρίζονται τα συμφέροντα τους.



….ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ !
ΘΕΜΑ : ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας συνεχίζοντας να αδιαφορεί για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο και ύστερα από τις επιταγές των δανειστών προβαίνει στην απαράδεκτη συνένωση ειδικοτήτων με σκοπό για άλλη μια φορά να δημιουργήσει τεχνητά πλεονάσματα.

Η συνένωση ειδικοτήτων θα έχει ως συνέπεια

• Μαθήματα πολλαπλών αναθέσεων ( όλοι να διδάσκουν όλα), άσχετα από τις ιδιαίτερες γνώσεις τους (τίτλους σπουδών), δηλαδή υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και του ίδιου του εκπαιδευτικού.

• Τροχοπέδη στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (διορισμοί, μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.τ.λ.)

• Δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων,

και όλα αυτά για να πάρουν για άλλη μια φορά το ΜΠΡΑΒΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.

Μετά την μείωση των μεταθέσεων, τις ελάχιστες αποσπάσεις και τους μηδενικούς διορισμούς έφτασαν και στο σημείο να διαθέτουν το προσωπικό όχι όπως πρέπει, άλλα όπως βολεύει. Βαφτίζουμε καινούργιες ειδικότητες και μέσα σε αυτές τοποθετούμε ανόμοια εκπαιδευτικά αντικείμενα, ανόμοιους τίτλους σπουδών, που αποκτήθηκαν με διαφορετικούς τρόπους εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κριτήριο. Επομένως το νέο μοίρασμα της τράπουλας θα ευνοήσει κάποιους ενώ θα αδικήσει κατάφορα κάποιους άλλους, γεννώντας εύλογα ερωτήματα. Η διαχείριση του προσωπικού θα πρέπει να γίνεται με άξονα την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και όχι με συντεχνιακές μεθοδεύσεις.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει και ταυτόχρονα ζητούμε νομική κάλυψη για την αποκατάσταση της εν λόγω αδικίας.



To Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πιερίας καταδικάζει τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου (της πρώτης από το σπίτι της) που έγινε την Παρασκευή 16 Μάρτη.

Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα-Αθήνα). Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη, αφού πρώτα είχε μηνύσει και την απολυμένη έγκυο και δυο συναδέλφους της που εξέφρασαν την αυτονόητη συμπαράσταση τους. Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι μηνύσεις και να δικαιωθεί η απολυμένη έγκυος εργαζόμενη.

Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια αποτελεί συνέχιση και κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είναι μια ενέργεια που έρχεται ως συνέχεια της ποινικοποίησης και της καταστολής των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς, του χτυπήματος από τα ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία, των συλλήψεων εργαζομένων σε χώρους δουλείας που παλεύουν και υπερασπίζονται εργατικά δικαιώματα.

Μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης.

Κανένας εκπαιδευτικός δε μπορεί να μένει αδιάφορος ιδιαίτερα όταν χτυπιέται το δικαίωμα στη μητρότητα. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα στο κλάδο μας όπου αναπληρώτρια εκπαιδευτικός εξαναγκάστηκε από την ανάλγητη και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιλέξει το παιδί της ή την εργασία της μιας και δεν δικαιούται επιπλέον άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης που οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν επεκτείνει τη προβλεπόμενη άδεια κυήσεως για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται και στις περιπτώσεις των συναδελφισσών που είναι συμβασιούχες, όπως οι αναπληρώτριες.

Η προσπάθεια εκφοβισμού, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δε θα περάσει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί κάθε κατηγορία εναντίον των συναδέλφων του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.