Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Οι 8οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Με τη συμμετοχή και των 21 γυμνασίων του νομού μας έγιναν την Τετάρτη 14 Μαρτίου στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης οι 8οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας «Χρίστος Τσολάκης». Το σχολείο μας ανέλαβε τη διοργάνωση των αγώνων , καθώς στον αντίστοιχο περσινό διαγωνισμό ήταν αυτό που κέρδισε την πρώτη θέση.


Άξιος νικητής του φετινού διαγωνισμού αναδείχτηκε το Γυμνάσιο Αιγινίου , που αναλαμβάνει να οργανώσει τους επόμενους Αγώνες, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε το 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Οι Αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ», της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων, κ. Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της φιλολόγου, κ. Ευανθίας Μπουρονίκου, και του Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου, κ. Νικόλαου Κωστόπουλου, οι οποίοι καλωσόρισαν θερμά τους προσκεκλημένους και τους διαγωνιζόμενους μαθητές. Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Καζταρίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Ντούρος, ο αιρετός εκπρόσωπος κ. Μπουλούμης, πολλοί Διευθυντές Γυμνασίων του νομού μας, σύσσωμος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου, ενώ από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο κ. Διονύσιος Χατζής.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Θεοδωροπούλου Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, η οποία έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για τα γλωσσικά δάνεια στο πέρασμα των αιώνων, καθώς και τη σημασία που έχει η γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας όλων των λαών.

Το έπαθλο των δύο ομάδων της τελικής φάσης, προσφορά της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης είναι μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και στην ίδια την πόλη, με τη συνοδεία των καθηγητών τους και του Σχολικού Συμβούλου, κ. Νικολαΐδη. Επίσης στους νικητές δόθηκαν βραβεία και ένα βιβλίο, προσφορά των Εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Τέλος όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στους Αγώνες πήραν αναμνηστικά διπλώματα, δωράκια, καθώς και τα θερμά συγχαρητήρια όλων.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Ε. Μπουρονίκου, κ. Μ. Μπέλλου και κ. Χ. Κολώνα , εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου, κ. Νίκο Κωστόπουλο, για τη συμπαράστασή του, στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου για τη βοήθειά του σε όλες τις φάσεις των Αγώνων, καθώς και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για το έμπρακτο ενδιαφέρον του.

Θα θέλαμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση των 8ων Αγώνων από το Γυμνάσιό μας και ιδιαίτερα τους χορηγούς μας:

Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης και ΚΤΕΛ ν.Πιερίας
Σχολική Επιτροπή Β/μιας Εκπ/σης Δήμου Κατερίνης
Περιφερειακή Ενότητα νομού Πιερίας
Καταστήματα: Βιβλιοπωλείο «ΕΝΤΥΠΟ»
Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ»
Εμφιαλωμένα νερά «ΔΙΟΣ»
Σούπερ μάρκετ «ΜΥΤΙΚΑΣ»
Αφοί Σταμκόπουλοι «SPECIAL»
Φούρνος «ΝΙΚΟΛΑΣ»
MEGAS DONUTS
Βιομηχανία Γάλακτος Κατερίνης «ΚΟΡΦΗ»
Εμφιαλωμένα νερά «ΠΗΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ»
Παραδοσιακά προϊόντα Κατερίνης « Μιχαηλίδης»
Θερμοκήπια « Κερκένη »


Τέλος, να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Κατερίνης και ιδιαίτερα τον κ. Δημήτρη Ντούρο, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, για τη πρόθυμη ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για παρεμβάσεις στο σχολείο μας. Συγκεκριμένα έγιναν εργασίες επισκευής και συντήρησης σε χώρους του σχολείου, ώστε να διασφαλιστούν οι άρτιες συνθήκες λειτουργίας του.

Για άλλη μια φορά εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στο Γυμνάσιο Αιγινίου για την πρώτη θέση και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επόμενη φάση του θεσμού, καθώς θα εκπροσωπήσουν τον νομό Πιερίας τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη. όπου θα αγωνιστούν με τους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ραντεβού, λοιπόν, του χρόνου στους 9ους Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας στο Γυμνάσιο Αιγινίου!!