Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ζαχαροπλαστικής

Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 οι μαθητές και η εκπαιδευτικός της Γ2 τάξης του 14ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης παρακολούθησαν ένα υπέροχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής διάρκειας τριών ωρών από τις 10.15΄- 13.00΄που πραγματοποιήθηκε σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής της πόλης μας.


Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής βιωματικά, χρησιμοποιώντας υλικά της συνταγής που αποφάσισαν να ετοιμάσουν.

Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές στην προετοιμασία της ζύμης και χρησιμοποιώντας υλικά νηστήσιμα λόγω των ημερών, έφτιαξαν εύγευστα γλυκάκια για τον καθένα, που τα απόλαυσαν στον εξαιρετικό χώρο υποδοχής – τραπεζαρία του εργαστηρίου.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα το παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και των 11 τμημάτων του σχολείου μας, διάρκειας από 01-03-2018 έως 07-06-2018 μία φορά την εβδομάδα κάθε Πέμπτη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με διάχυση στα μαθήματα της Μελέτης Περιβάλλοντος και της Γλώσσας, συνδυαστικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ «Health4Life» που υλοποιεί το σχολείο μας με θεματική ενότητα τη διατροφή.



Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΤΟΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ