Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Τo «almira-MAN» τίμησε τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς αγώνα Τριάθλου «almira-MAN» θέλοντας να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προς το θεσμό επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου στο Επισκοπείο Κατερίνης, συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Αθλητικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΡΙΑΣ» κ. Κώστας Τσενεκίδης και ο Διευθυντής του Αγώνα κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τονίστηκε μεταξύ άλλων, η σημαντικότητα της κορυφαίας αυτής αθλητικής διοργάνωσης, η οποία, εκτός του ότι προάγει το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα συμβάλλει και στη προώθηση του τουρισμού στην περιοχή.

Το τρίαθλο, εντυπωσιακό αλλά και απαιτητικό, γνωρίζει ραγδαία άνθηση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια χάρη στο εντεινόμενο ενδιαφέρον για άθληση και τις ξεχωριστές, σπάνιας ομορφιάς διαδρομές που προσφέρονται.

Το 5ο ALMIRAMAN 2018 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Μαΐου στην Παραλία Κατερίνης αναμένεται να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος και αθλητές διεθνούς κύρους.

Στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο απονεμήθηκε τιμητικό αναμνηστικό για τη στήριξη και το ενδιαφέρον του σχετικά με τη διοργάνωση.

Από τη μεριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Θέτουμε για ακόμη μια χρονιά υπό την αιγίδα μας τη σημαντική αυτή διοργάνωση Τριάθλου που συμβάλλει στην εμπέδωση και την προώθηση των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι, του αθλητισμού και του εθελοντικού κινήματος.Ευχόμαστε η Πιερία να καθιερωθεί ως επίκεντρο αντίστοιχων δραστηριοτήτων που προάγουν τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό και ταυτόχρονα συντελούν στην ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού».