Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Κατερίνης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με κέφι, μουσική και χορό έριξε αυλαία και εφέτος το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τις Απόκριες και τα Κούλουμα, που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης.

Ο συνδυασμός των παραδόσεων με δρώμενα ελκυστικά για μικρούς και μεγάλους προσέλκυσε πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

















Αναβίωση αποκριάτικων εθίμων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη νέα πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη), όπου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γεωργάκης Ολύμπιος», συνοδεία ορχήστρας δημοτικής μουσικής αναβίωσαν τα έθιμα: «Κάψιμο του Φανού» & «Παραδοσιακό Γαϊτανάκι».

Τα έθιμα, τα οποία αναβίωσαν παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, επικεντρώθηκαν στον καθιερωμένο χορό γύρω από τη φωτιά και την προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων, σε όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης σε σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Σύλλογο Λιβαδιωτών για την συνεργασία, τους δημότες για τη μεγάλη συμμετοχή, ενώ ευχήθηκε «Συγχωρεμένα. Καλή Σαρακοστή με υγεία». Παράλληλα, όπως τόνισε: «Όπως πέρυσι τέτοια ημέρα από εδώ προαναγγείλαμε, διαμορφώνουμε - όπως ήδη βλέπετε - μία πραγματική πλατεία και παράλληλα έναν νέο πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο, στην καρδιά της πόλης. Ανανεώνουμε το ραντεβού αυτής της καθιερωμένης γιορτής και την επόμενη χρονιά, εδώ, στην ολοκληρωμένη πλέον πλατεία. Και του χρόνου εδώ ακόμα πιο πολλοί. Χρόνια πολλά».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γεωργάκης Ολύμπιος» Γιώργος Κατσίκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης «για την πολύτιμη στήριξή τόσο στις εκδηλώσεις του συλλόγου, όσο και γενικότερα στα δρώμενα των πολιτιστικών συλλόγων», ενώ αναφέρθηκε συνοπτικά στην ταυτότητα των αποκριάτικων εθίμων, που αναβίωσαν στην πλατεία Δημοκρατίας.

Οι εκδηλώσεις στην πλατεία Ελευθερίας και στον πεζόδρομο

Άτομα όλων των ηλικιών και κυρίως μικρά παιδιά συμμετείχαν σε μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων, μία χαρούμενη γιορτή, με κέφι, φαντασία, χορό, το μεσημέρι του Σαββάτου και της Κυριακής, στην Πλατεία Ελευθερίας, στον πεζόδρομο και τους γύρω δρόμους.

Ανιματέρ διασκεδαστές, ξυλοπόδαροι, face painting και χορευτές συνέθεσαν ένα μοναδικό πρόγραμμα που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, ενώ το εορταστικό σκηνικό επενδύθηκε με χορό και ξέφρενους ήχους - ρυθμούς από το γυμναστήριο Magic.

Σερπαντίνες, κομφετί και λιχουδιές προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ & ΣΤΗ ΓΑΝΟΧΩΡΑ


Μεγάλη ήταν η προσέλευση παρά τη βροχή και στις εκδηλώσεις για τα καθιερωμένα Κούλουμα, στην πλατεία της Παραλίας και στη Γανόχωρα αντίστοιχα. Από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, κάτοικοι και επισκέπτες συμμετείχαν στον εορτασμό.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Κατερίνης, σε συνεργασία με τους κατά τόπους συλλόγους συνοδεία παραδοσιακών - λαϊκών ήχων, ενώ σε όλους όσοι παρέστησαν προσφέρθηκαν σαρακοστιανά εδέσματα.

Σε όλο το 3ήμερο των εκδηλώσεων παρέστησαν αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, τοπικοί σύμβουλοι, μέλη συλλόγων, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και όπως προαναφέρθηκε πλήθος κόσμου.


Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
19-02-2018