Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ: Σε εξέλιξη παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο «Εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΔΤΕ της Π.Ε Πιερίας» από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 200.000,00 € ( με Φ.Π.Α. 24%) έχει σαν αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση φθορών και την εκ νέου εγκατάσταση εξοπλισμού ασφάλειας (στηθαίων, οριοδεικτών και λοιπών στοιχείων σήμανσης) οδών αρμοδιότητας συντήρησης της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας καθώς και την εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων στα όρια του νομού Πιερίας με τους όμορους νομούς.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προχώρησαν σε εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας στην 1η επαρχιακή οδό Περίσταση –Παραλία.

Το εν λόγω έργο θα βελτιώσει τις οδικές συνθήκες ασφάλειας και κυκλοφορίας των χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς λόγω παλαιότητας αλλά και εξαιτίας του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου, κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη βελτίωσης-αποκατάστασης των στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας.

Στο πλαίσιο του έργου εντάσσεται και η αντικατάσταση των παλαιών τσιμεντένιων (κυρίως) οριοδεικτών με πλαστικούς οριοδείκτες και πύκνωση αυτών όπου απαιτείται.

Στην παρούσα μελέτη προβλέπεται και η τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων μεταξύ του νομού Πιερίας και των όμορων νομών, στους εξής άξονες:


1). 9η Επ. Οδό (Π. Παντελεήμονα)-νομό Λάρισας

2). 8η Επ. Οδό (Λεπτοκαρυά-Καρυά)-νομό Λάρισας

3). 1η ΠΕΟ- όρια νομού Ημαθίας

4). 14η Επ. Οδό-όρια νομού Ημαθίας

5). 13η Επ. Οδό –όρια νομού Λάρισας

6). 15η Επ. Οδό – όρια νομού Ημαθίας.