Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

«Πράξεις Αλληλεγγύης στο 5ο ΓΕΛ – Αντιπραγματισμός στην πράξη». (Πλούσιο φωτογραφικό υλικό)

«Πράξεις Αλληλεγγύης στο 5ο ΓΕΛ – Αντιπραγματισμός στην πράξη». (Πλούσιο φωτογραφικό υλικό)
Μια πολύ σπουδαία εκδήλωση διοργανώθηκε στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης η «Ημέρα Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού» από τους καθηγητές και τα παιδιά του σχολείου σε συνεργασία με το Λύκειο Κάτω Μηλιάς. Μια εκδήλωση για τον οργανωμένο εθελοντισμό τους φορείς και τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Από νωρίς το πρωί στην είσοδο του σχολείου μαθητές και μαθήτριες ζωγράφιζαν και κατασκεύαζαν δημιουργίες σχετικά με τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Δημιουργήθηκε διάδρομος αιμοδοσίας με ενημερωτικό υλικό, μπαζάρ και πλούσιο μπουφέ, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία με την στήριξη της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Για πρώτη φορά μαθητές και μαθήτριες έγιναν αιμοδότες ενισχύοντας τις ανάγκες της κοινωνίας μας για αίμα.

Παράλληλα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου που ήταν κατάμεστη από παιδιά άλλων σχολείων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, πλήρωμα εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ μαζί με την Διευθύντρια κ. Χαρίση έκαναν μια ιδιαίτερα παραστατική παρουσίαση πρώτων βοηθειών (ΚΑΡΠΑ- ΑΠΙΔΙΝΩΣΗ και βιωματική προσέγγιση σε πραγματικούς χρόνους), ενώ νωρίτερα υπήρξε ενημέρωση για την αιμοδοσία από την ιατρό κ. Φιλίπποβιτς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης, και Πλαταμώνος Γεώργιος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, πολλοί Διευθυντές σχολείων, μαθητές και μαθήτριες.



*Κανταρτζής Μιχάλης
www.pierikialithia.gr
www.pierikialithia.blogspot.gr