Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Πως είναι σήμερα τρεις μήνες μετά (24-2-2018), η περιοχή που επλήγη από την κακοκαιρία στον ποταμό Πέλεκα. (ΦΩΤΟ)

Πως είναι σήμερα τρεις μήνες μετά (24-2-2018), η περιοχή που επλήγη από την κακοκαιρία στον ποταμό Πέλεκα. (ΦΩΤΟ)
Τρεις μήνες πέρασαν από την μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την Πιερία τον Νοέμβριο του 2017 και η "ΑΛΗΘΕΙΑ" επισκέφτηκε σήμερα (24-2-2018) την περιοχή στον ποταμό Πέλεκα που επλήγη ιδιαίτερα με καταρρεύσεις  δρόμων και πεζόδρομων.




Αν εξαιρέσει κανείς την στάθμη του νερού του ποταμού Πέλεκα, η κατάσταση είναι σχεδόν η ίδια όπως και πριν τρεις μήνες.

Κάποιες παραπάνω πέτρες για να συγκρατιέται το έδαφος και καμία άλλη ουσιαστική παρέμβαση -τουλάχιστον ορατή, εκτός από την επανασύνδεση του ρεύματος σε κάποιες κολώνες.

Ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά οι κορδέλες έχουν κοπεί, πινακίδες έχουν πέσει ή έχουν καταστραφεί, κιγκλιδώματα ελάχιστα και ναι μεν δεν υπάρχει πρόσβαση για τα αυτοκίνητα σε εκείνο το σημείο, αλλά κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους πεζούς να πλησιάζουν και ιδιαίτερα στα πολύ επικίνδυνα σημεία που έχουν καταρρεύσει ή υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν κάποια στιγμή.

Όσο διάστημα ήμασταν εκεί, είδαμε αρκετό κόσμο να πηγαινοέρχεται από εκείνο το σημείο...

Επίσης στην απέναντι όχθη του ποταμού από τις κατοικίες ο δρόμος που είχε καταστραφεί από την κακοκαιρία παραμένει κλειστός.

Με κατοίκους της περιοχής που μιλήσαμε μας είπαν ότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση για το αν και πότε θα γίνει κάποια παρέμβαση εκεί και τι είδους.

*Δείτε τις σημερινές (24-2-2018) φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" και στο τέλος πατήστε στον σύνδεσμο για να δείτε τις αντίστοιχες φωτογραφίες τρεις μήνες νωρίτερα.























*Δείτε εδώ το ρεπορτάζ της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" για την κατάσταση στην περιοχή στις 17-11-2017:

https://pierikialithia.blogspot.gr/2017/11/pelekaspohto-17-11-17.html