Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ήρθαν τα πρώτα σχολικά γεύματα στα σχολεία της Πιερίας! (ΦΩΤΟ)

Ήρθαν τα πρώτα σχολικά γεύματα στα σχολεία της Πιερίας! (ΦΩΤΟ)
Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" σας παρουσιάζει τα πρώτα σχολικά γεύματα που παραδόθηκαν στα δημοτικά σχολεία της Κατερίνης!
Λίγο πριν το μεσημέρι κατέφθασαν τα πρώτα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Κατερίνης που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.


Τα γεύματα ήρθαν μέσα σε ειδικούς θερμοθάλαμους και το πρώτο μενού περιλάμβανε, κοτόπουλο με ρύζι, σαλάτα εποχής (λάχανο και καρότο) και ψωμί.

Μαζί με το γεύμα οι μαθητές έπαιρναν μια συσκευασία με πλαστικά πιρούνια, χαρτοπετσέτα και μαχαίρια μιας χρήσης. 

Την επόμενη ημέρα θα παραληφθούν οι άδειοι θερμοθάλαμοι οι οποίοι θα αντικατασταθούν με άλλους που θα περιλαμβάνουν διαφορετικό μενού.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι μαθητές και μαθήτριες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα "Σχολικά Γεύματα" παραλαμβάνοντας το φαγητό ήταν μέσα στην... τρελή χαρά!



*Τα σχολικά γεύματα έχουν παρασκευαστεί για να μοιράζονται στην/στις αίθουσα/ες ακριβώς πριν την έναρξη της σίτισης, ώστε να παραμένουν στις ασφαλείς θερμοκρασίες συντήρησης. Σε όποιες τυχόν περιπτώσεις η κατανάλωση του γεύματος δε γίνεται εντός του σχολείου και βάσει των προαναφερόμενων διαδικασιών σίτισης (π.χ. έκτακτη πρόωρη αποχώρηση μαθητή από το σχολείο), εφιστάται η προσοχή στην τήρηση των όρων που θέτει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Τα γεύματα να διατηρηθούν υπό ψύξη, με την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία τους θα φτάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου εντός 2 ωρών από το σερβίρισμα. Σε αυτή την περίπτωση τα γεύματα μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο και να καταναλωθούν, αφού ξαναζεσταθούν στους 74 βαθμούς Κελσίου για 15 δευτερόλεπτα.



Δείτε τι περιλάμβανε το μενού της πρώτης ημέρας:





*Μιχάλης Κανταρτζής