Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Η τεράστια σημασία του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης! Γιατί είναι πιο επιτυχημένο από το αντίστοιχο του 1992...

Η τεράστια σημασία του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης! Γιατί είναι πιο επιτυχημένο από το αντίστοιχο του 1992...
Χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από την τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμοι-Περιφέρειες) σε αρκετές περιοχές, χωρίς καμία βοήθεια από τα πολιτικά κόμματα, με "χλιαρή" βοήθεια από την ηγεσία της Εκκλησίας (μπράβο στους Μητροπολίτες που ήταν δίπλα στο ποίμνιο τους!),  με απόντες τους βουλευτές (κυρίως αυτών που εκλέγονται στην Μακεδονία)...

παρά τον πόλεμο και την συκοφάντηση πολλές φορές του συλλαλητηρίου και τα ψέμματα των ΜΜΕ, οι 700.000 κόσμος που πλημμύρισαν σήμερα την Θεσσαλονίκη είναι κάτι το φανταστικό!!!


Είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι στο σύστημα και σε όσους καπηλεύονται το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας.

Απλοί κληρικοί, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, πολιτιστικοί σύλλογοι ήταν αυτοί που δικαιούνται το μεγαλύτερο μερίδιο της τόσο μεγάλης συμμετοχής.

Είναι ο απλός Έλληνας και Ελληνίδα, παιδιά και γέροντες που δακρύζουν και ματώνουν για την Μακεδονία και την Πατρίδα μας, αυτοί που ήταν σήμερα στο συλλαλητήριο.

Ήμασταν εσύ και εγώ, όλοι εμείς!!!

Ο Έλληνας έδειξε σήμερα ψυχή και με τον ποιο εμφατικό τρόπο δήλωσε παρών και έτοιμος να αγωνιστεί για τα προβλήματα της Πατρίδας του.

Και αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Ο Έλληνας δεν έσκυψε το κεφάλι του, δεν απορροφήθηκε από το σύστημα, δεν τον γονάτισε η οικονομική κρίση προς πείσμα όσων υποστηρίζουν το αντίθετο.

Και τέλος ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν και δικαιούνται τα "μικρά" μπλογκ και οι ιστοσελίδες της Μακεδονίας που όλο αυτό το διάστημα έδωσαν μεγάλο αγώνα για να προβληθεί το συλλαλητήριο, μιας που και τα μεγάλα κανάλια και εφημερίδες "γύρισαν" την πλάτη στους Μακεδόνες...

Μπράβο Έλληνα, μπράβο Ελληνίδα, σήμερα μας έκανες υπερήφανους!!!





Μιχάλης Κανταρτζής