Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
*Της Έλενας Δασκαλοπούλου.

Ο λαός, που προσπαθούν πολλοί να απαξιώσουν, μίλησε χθες την Κυριακή στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, βροντοφωνάζοντας ένα ηχηρό ΟΧΙ στην διπλή ονομασία των Σκοπίων.

Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ελληνική και κανείς δεν δικαιούται να καπηλεύεται το όνομά της και τα εθνικά μας κεκτημένα.



Με παρόμοια συνθήματα και πολύ παλμό χιλιάδες Έλληνες από όλη την Ελλάδα γέμισαν την πόλη της Θεσσαλονίκης και βροντοφώναξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι για καμία παραχώρηση που αφορά την εθνική μας ταυτότητα. Και δεν διεκδικούσαν κανένα προσωπικό, κομματικό ή άλλο όφελος παρά μόνον το συμφέρον της Πατρίδας, το συμφέρον της Μακεδονίας.

Σε πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα, με μαχητικότητα και φωνή που πάλλονταν από εθνική υπερηφάνεια τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο και φώναζαν συνθήματα πατριωτικά, γιατί ένιωσαν ότι η Πατρίδα απειλείται και έξωθεν , αλλά και εκ των έσω.

Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι διατράνωσαν με μια φωνή ότι η Μακεδονία και το όνομά της δεν ξεπουλιέται. Είναι κάποιες αξίες που αυτός ο Λαός απέδειξε στη ροή της Ιστορίας της ότι ξέρει να τις προασπίζεται, με κάθε θυσία αν χρειαστεί.

Το πιο σημαντικό ίσως μήνυμα από αυτό το παλλαϊκό Συλλαλητήριο είναι ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η περίοδος της απάθειας του λαού και της αδιαφορίας για αυτά που αποφασίζουν οι άλλοι γι αυτόν!

Ο λαός μίλησε και η Φωνή του ήταν καθαρή και βροντερή. Ας φτάσει λοιπόν στα αυτιά των ιθυνόντων κι ας την λάβουν σοβαρά υπόψιν. Γιατί ως γνωστόν : ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ… ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ.

Κι όποιος δεν την άκουσε , όπως η ιστορία απέδειξε, γράφτηκε με μελανά γράμματα στις σελίδες της


*Έλενα Δασκαλοπούλου
Φιλόλογος- Δημοσιογράφος




Η Έλενα Δασκαλοπούλου είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας), δημοσιογράφος και γνώστης της Γερμανικής, της Αγγλικής και Ιταλικής γλώσσας.
Είναι μέλος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Πιερίας.
Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Το Σπίτι της Ευρώπης Κατερίνης.
Ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών- Παράρτημα Πιερίας «ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ».
Παράλληλα, κάνει ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιόφωνο της Κατερίνης, το Ράδιο Ενημέρωση, στους 92,2, με τον τίτλο «Νυχτωδία».