Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Συνεργασία του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών

Συνεργασία του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών
"Το Ερασιτεχνικό Σωματείο «ΗΡΑΚΛΗΣ 1908» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στο Φίλαθλο Κοινό της Ομάδας και τα Μ.Μ.Ε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και συγκεκριμένα με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης.


Σκοπός της συνεργασίας της ομάδας μας με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης είναι η υγειονομική κάλυψη από Σαμαρείτες – Διασώστες του φίλαθλου κοινού της ομάδας μας στους εντός έδρας αγώνες μας στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες θα είναι σε θέση να παρέχουν άμεσα υπηρεσίες Α΄ Βοηθειών και να αντιμετωπίσουν προνοσοκομειακά κάθε περιστατικό που μπορεί να συμβεί στους φιλάθλους και όχι μόνο. Με πλήρη εξοπλισμό Α΄ Βοηθειών αλλά και υλικά ακινητοποίησης, θα παρέχουν την αντιμετώπιση άμεσα σε οποιονδήποτε βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση. Επίσης θα υπάρχει σε κάθε αγώνα διαθέσιμος Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδιστής για αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι η μοναδική εθελοντική διασωστική δύναμη στην χώρα μας, αναγνωρισμένη από την Γ.Γ.Π.Π. (με Αριθμό Μητρώου 22/2001) , η οποία διαθέτει οχτώ διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης της εκπαίδευσης όλων των Εθελοντών της, στους τομείς Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής και Εκπαιδευτών. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, οι Εθελοντές Διασώστες και οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εργάζονται καθημερινά σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας σε πλήθος υπηρεσιών ή αποστολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως :

-Κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές έρευνας και διάσωσης
-Κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές αντιμετώπισης καταστροφών
-Υγειονομική κάλυψη σε πάσης φύσεως αθλητικούς αγώνες και πολιτιστικές εκδηλώσεις
-Εκπαίδευση πολιτών σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών
-Οργάνωση δεντροφυτεύσεων και καθαριότητα των ακτών με υποβρύχιο καθαρισμό.


Το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών συνεργάζεται με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, την Ελληνική Αστυνομία, τις Λιμενικές Αρχές, τον Ελληνικό Στρατό και άλλες κρατικές υπηρεσίες σε καταστάσεις ετοιμότητας, κινητοποίησης ή επέμβασης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων. Οι Εθελοντές , Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες, Ιατροί, Εκπαιδευτές και Ειδικοί Συνεργάτες, βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί, στην Ελλάδα και στο κόσμο. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.samarites.gr."