Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΚΥΡΗΞΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΥΡΗΞΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε πλήρη αντίθεση με όσα έλεγε προεκλογικά, κατεβάζει τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου προς ψήφιση στη Βουλή, το Πολυνομοσχέδιο με τα 70 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Στο πολυνομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για:


 το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

 τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων σωματείων να κηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις

 την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας με την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη άνω των 500 ευρώ προς το δημόσιο

 τη μείωση του αφορολόγητου ήδη από το 2019

 τη μείωση των συντάξεων, αύξηση των εισφορών, με επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους

 την επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000

 την περικοπή προνοιακών επιδομάτων (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.ά.)


Τα μέτρα αυτά, καθώς και εκείνα που προϋπάρχουν και αυτά που θα ακολουθήσουν με την τέταρτη αξιολόγηση, στις αρχές του Απρίλη, όχι μόνο δεν συνιστούν «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, αλλά συνεπάγονται και νέα βάρη ιδιαίτερα επαχθή για τους εργαζόμενους.


Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία

Καθιερώνεται το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση που αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την αύξηση και του διδακτικού ωραρίου αλλά και τη διαμόρφωση κατάλληλου περιβάλλοντος για την προώθηση της αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης

Δρομολογείται σειρά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, που θα οδηγήσουν σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών, σε απολύσεις αναπληρωτών και σε μείωση του ποσοστού ικανοποίησης των αιτήσεων μεταθέσεων και αποσπάσεων.

Δρομολογείται η αξιολόγηση μέσω της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης των στελεχών με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ

Και όλα αυτά, στο όνομα δήθεν της εξόδου από τα μνημόνια το καλοκαίρι, όταν ξέρουμε ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει για δημοσιονομικά πλεονάσματα μέχρι το 2023 και επιτροπεία μέχρι το 2060!

Όλοι - όλες στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ- ΔΟΕ, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12.30 μ.μ.


Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή , παρακαλούνται να το δηλώσουν στο e mail του Συλλόγου μέχρι το Σάββατο 8.00μ.μ.

Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών ο ΣΕΠΕ θα διαθέσει λεωφορείο για τη μετακίνηση των συναδέλφων, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας ( Bershka) στις 10.30 π.μ.


Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Λάμπρου Βασίλειος Γιάντσιου Σταματία