Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ. ΣΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ.
ΣΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ.
ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΗΛΕΡΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει ένα ακόμα αισχρό νομοσχέδιο στο οποίο εμπεριέχονται μέτρα φωτιά για το λαό.Ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο επεξεργαστήκανμε το κουαρτέτο και τους επιχειρηματικούς ομίλους και, είναι εντολή των κορακιών του μεγάλου κεφαλαίου, των εκμεταλλευτών των λαών , όλων αυτών που έχουν συσσωρεύσει αμύθητο πλούτο στα χέρια τους από τη δουλειά των εργαζομένων.

Το ξεσάλωμα της κυβέρνησης συνοδεύεται με το ψέμα, κάνοντας το άσπρο μαύρο ενώ τα κροκοδείλια δάκρυα για να κοροϊδέψουν το λαό δεν έχουν τελειωμό. Την ώρα που η κυβέρνηση καταθέτει στη βουλή το πολυνομοσχέδιο σκούπα το όποιο ενσωματώνει όλα τα προαπαιτούμενα της 3ηςαξιολόγησης και, εφαρμόζει όλα τα μνημόνια κοροϊδεύοντας ασύστολα το λαό χωρίς τσίπα, μιλάει για δίκαιη ανάπτυξη. Ενώ με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει το λαό,η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να ζει με ψίχουλα,να έχει φωλιάσει σε κάθε σπίτι η ανεργία,να εργάζεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης, να μη μπορεί να ζεσταθεί, η ΔΕΗ να καραδοκεί να κόψει το ρεύμα, να μη μπορεί να πάει στο γιατρό γιατί δεν έχει χρήματα. Επιπλέον, έχουν βγάλει στο σφυρίτη λαϊκή κατοικία,κατάσχουν το λαϊκό εισόδημα και φορτώνουν με χρέη τη λαϊκή οικογένεια και, την ίδια στιγμή συνεχίζουν τη μείωση στις συντάξεις, τα επιδόματα (θέρμανσης, οικογενειακά, πολυτέκνων), αυξάνουν τον ΦΠΑ, μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες για την πρόνοια, την υγεία, την παιδεία,υπονομεύοντας παραπέρα το δημόσιο χαρακτήρα τουςκαι καλούν τους εργαζόμενους να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνουν για ψήφιση στη βουλή παραδίνουν στα αρπαχτικά των επιχειρηματικών ομίλων την περιουσία του λαού που έγινε με ιδρώτα. Ξεπουλάνε, στους καπιταλιστές τους οποίους αποκαλούν ευεργέτες, τα λιμάνια, τα 14 αεροδρόμια, τον ΟΑΣΘ, τους δρόμους,την ενέργεια, τη ΔΕΗ, το νερό, αποτελειώνοντας ότι άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Με το νέο αφήγημάτης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέλοντας να εξαπατήσει το λαό, μιλάει για την έξοδο από τα μνημόνια,ενώ ξέρει καλά οτι έχει υπογράψει μνημόνια διάρκειας μέχρι το 2060 και η χώρα θα βρίσκεται σε διαρκή εποπτεία από τους εταίρους και το μεγάλο κεφάλαιο. Με τα διάφορα επιδόματα-κοροϊδία με χρήματα του λαού,που παίρνουν από τους φτωχούς για να τα δώσουν στους πιο εξαθλιωμένους για να κλείσουν τα στόματα, δεν θα κοροϊδέψουν το λαό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές (πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ) κουνάνε το δάχτυλο στο λαό για να δεχτεί αυτήν την πολιτική, διότι ξέρουν πολύ καλά αυτοί και οι μηχανισμοί τους οτι ο λαός θα τους τσακίσει.

Η κυβέρνηση και οι ομοϊδεάτες της μέσα στο πολυνομοσχέδιο σκούπα φέρνει και την τροπολογία(που απέσυραν προσωρινά κάτω από τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων τον περασμένο Δεκέμβρη) με την οποία βάζει νέα εμπόδια στην απεργία και τη δράση των συνδικάτων,πιστεύοντας οτι με αυτόν τον τρόπο θα βάλουν στογύψο το εργατικό κίνημα,το λαόγενικότερα. Αν νομίζουν οτι οι χορτάτοι κεφαλαιοκράτες με τα τσιράκια τους τις κυβερνήσεις, θα βάλουν την εργατική τάξη και το λαό στο γύψο, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ο λαός δεν το αναγνωρίζει και ούτε θα πειθαρχήσει σ’ αυτήν την πολιτική.

Απαιτούμε να φέρουν στη βουλή για ψήφιση εδώ και τώρα, το νομοσχέδιο που κατέθεσαν 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις το οποίο προβλέπει: Υπογραφή Εθνικής ΣυλλογικήςΣύμβασης Εργασίας με κατώτερο μισθό 751 ευρώ για όλους τους εργαζομένους, επαναφορά των Κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις, σταθερή και μόνιμη δουλειά, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, κατάργηση με νόμο της ληστείας (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, κατασχέσεις λαϊκής περιουσίας και εισοδήματος) στην οποία που υποβάλλεται από τις κυβερνήσεις ο λαός.

Η εργατική τάξη και ο λαός δε κάνουν πίσω με τίποτα. Πάρτε πίσω το πολυνομοσχέδιο. Φορολογία 45% στο μεγάλο κεφάλαιο,να δώσουν πίσω τα δανεικά και αγύριστα που πήραν από το κράτος οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοξενόδοχοι, οι μεγαλέμποροι, οι κατασκευαστικές εταιρίες.Τα κεφάλαια που κρατούν στα χέρια τους δεν τους ανήκουν, είναι ο ιδρώτας του λαού.

Οι διαχειριστές της εξουσίας του κεφαλαίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι ομοϊδεάτες τους πλανώνται πλάνηνοικτράν αν νομίζουν ότι με τα ψέματα, τις υποσχέσεις, τα ψίχουλα, την τρομοκρατία θα σταματήσουν το λαό. Παλεύουμε μέχρι την τελική νίκη!

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ:


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”


ΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΜ .


ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ:


Π.Α.ΜΕ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


Ο.Γ.Ε. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ