Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Δήμος Κατερίνης: ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Δήμος Κατερίνης: ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ - Περισσότερα από 1000 άτομα όλων των ηλικιών αξιοποιούν καθημερινά τις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του
Περισσότερα από 1000 άτομα όλων των ηλικιών αξιοποιούν καθημερινά τις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του.


Σε ιδιαίτερο χώρο αναψυχής και σε αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής ζωής των πολιτών, εξελίσσεται η λειτουργία του Κολυμβητηρίου στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, καθώς καθημερινά περισσότεροι από 1000 μαθητές, αθλητές και γενικότερα δημότες όλων των ηλικιών, αξιοποιούν τις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του, συμμετέχοντας σε προγράμματα ατομικής & συλλογικής κολύμβησης.

«Στην Κατερίνη, επενδύουμε διαχρονικά στον αθλητισμό και στηρίζουμε τον αθλητισμό ευεξίας, τους δημότες, την ίδια την τοπική μας κοινωνία. Προς την κατεύθυνση αυτή παρέχουμε πρόσβαση σε ασφαλείς και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και προγράμματα άθλησης, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
«Στόχος μας είναι να παρέχεται η δυνατότητα άθλησης και αναψυχής στους κατοίκους της πόλης, είτε με ελεύθερη κολύμβηση είτε μέσω οργανωμένων προγραμμάτων, με όσο το δυνατόν μικρότερο αντίτιμο χρήσης» σημειώνει από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης τονίζοντας, ότι, προγραμματίζεται και η λειτουργία τμημάτων εκμάθησης κολύμβησης, κινησιοθεραπείας, υδατοθεραπείας για το κοινό κ.ο.κ.

Οι δύο κολυμβητικές δεξαμενές είναι θερμαινόμενες και διαθέτουν σύστημα αυτόματης χλωρίωσης και ελέγχου παραμέτρων, με δυνατότητα διαρκούς παρακολούθησης από οποιοδήποτε σημείο (σύστημα τηλεματικού ελέγχου), της ποιότητας του νερού, της θερμοκρασίας κ.λ.π.

Υπενθυμίζεται ότι, στο Κολυμβητήριο υφίστανται όλες οι υποδομές προσβασιμότητας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για τα ΑμΕΑ, ενώ λειτουργεί και πρωτοποριακός μηχανισμός για την ασφαλή πρόσβασή τους στο νερό.

Το προσωπικό του κολυμβητηρίου αποτελείται από υπαλλήλους όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, για την εύρυθμη λειτουργία του. Τα προγράμματα άθλησης, καθώς και η επίβλεψη των αθλούμενων γίνονται από έμπειρους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής & Ναυαγοσώστες.

Τέλος, υλοποιείται και φέτος για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, το καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης Κολύμβησης, που με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Κατερίνης, η Δ/νση ΠΕ Πιερίας και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας υλοποιούν από το σχολικό έτος 2008-2009. Όπως μάλιστα είναι γνωστό, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εισαχθεί για διδασκαλία, στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Γενικότερα, δίνεται έμφαση, προκειμένου το Κολυμβητήριο, να είναι σε χρήση για τον καθένα και την καθεμιά όλες τις ώρες λειτουργίας του. Οι αθλητές και οι σύλλογοι έχουν φυσικά τις διαδρομές τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Οι ενήλικες, που επιθυμούν να εγγραφούν, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση από δερματολόγο, βεβαίωση από παθολόγο ή καρδιολόγο ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη χρήση των κολυμβητικών δεξαμενών.

Επίσης, καλούνται να προσκομίσουν Φωτοτυπία ταυτότητας & Α.Φ.Μ.
Το κόστος διαμορφώνεται σε 20 ευρώ για τη μηνιαία συνδρομή και 2 ευρώ για την ημερήσια.
Ώρες και Ημέρες Κοινού: Δευτέρα έως Παρασκευή: 13:00 έως 16:00 και 20:30 έως 22:30.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο:23510 45070.


Δήμος Κατερίνης
Γραφείο Τύπου
23-01-2018