Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
Οι Διοικήσεις των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Ν. Πιερίας, επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστη Μυστρίδη στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν για προβλήματα του Νοσοκομείου μας...

αναφορικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων :

Το σημαντικότερο πρόβλημα που καλείτε να αντιμετωπίσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας και που κυρίως αφορά τα Νοσοκομεία των επαρχιακών πόλεων, είναι η ιατρική και νοσηλευτική υποστελέχωση. Δυστυχώς η γραφειοκρατία και η χρονοβόρα διαδικασία για την προκήρυξη των θέσεων του κλάδου δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος αλλά αντίθετα το διογκώνουν. Ιδιαιτέρως απαραίτητη επίσης θεωρείτε η αύξηση των μισθών των γιατρών που υπηρετούν στα Δημόσια Νοσοκομεία έτσι ώστε να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία όλων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν και οι αντίστοιχες διασφαλίσεις για την παραμονή τους σ’ αυτές και τη δυσκολία αποχώρησής τους για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Γενικότερα, τα κονδύλια που αφορούν τον τομέα Υγείας θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας καθώς η δημόσια και δωρεάν περίθαλψη είναι δικαίωμα των πολιτών μιας ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας.

Η κάλυψη των εξόδων της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των ανασφάλιστων και των απόρων της χώρας μας θα πρέπει να γίνεται από ειδικά κονδύλια του προϋπολογισμού του κράτους ή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και όχι να καλύπτονται από τα ήδη κατακρεουργημένα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, κλονίζοντας περαιτέρω τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας αλλά με αίσθημα δικαίου και όσους με τις εισφορές τους συντηρούν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

Απαραίτητη επίσης θεωρείτε η προμήθεια των μηχανημάτων της μαγνητικής, του μαστογράφου και του στεφανιογράφου έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να διαγνωστούν άμεσα για την πάθησή τους αλλά και να μη χρειαστεί να καταφεύγουν στα ιδιωτικά εργαστήρια καταβάλλοντας επιπλέον έξοδα. Ο κ. Διοικητής ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων ότι έχουν κατατεθεί τα σχετικά αιτήματα προμήθειας των ως άνω μηχανημάτων και είμαστε εν αναμονή απαντήσεως του Υπουργείου Υγείας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Συνταξιούχων αιτήθηκαν για μια ακόμη φορά από τον κ. Μυστρίδη τη δημιουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας στο κέντρο της πόλης μας για την άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων και ο κ. Διοικητής τους ενημέρωσε ότι ήδη γίνονται συζητήσεις επί του θέματος αυτού ενώ οι οποίες αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας κ. Μυστρίδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Σωματείων Συνταξιούχων για το Κέντρο Αποκατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας στο χώρο του Νοσοκομείου και που με την έναρξη χρήσης του θα επιλύσει πολλά προβλήματα των συνδημοτών μας που αναγκάζονται να μετακινούνται στις γειτονικές πόλεις καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης τέθηκαν στη διάθεση του Διοικητή έτσι ώστε να συμβάλλουν με όλους τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους του Νομού μας στην άμεση έγκριση του αιτήματός του προς το Υπουργείο Υγείας για έκδοση της απαραίτητης άδειας λειτουργίας του Κέντρου και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη χρήσης του από τους συμπολίτες μας που χρίζουν ιατρικής αποκαταστάσεως ενώ γενικότερα θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για βοηθήσουν στην υλοποίηση των στόχων του για την ασφάλεια και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Πιερίας.


Για τα Διοικητικά Συμβούλια

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Ι.Κ.Α. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ