Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Χαιρετισμός του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας για την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

Χαιρετισμός του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας για την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.
Συναδέλφισες, Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,
Αγαπητοί, φίλοι, Εργαζόμενοι, Άνεργοι.

Όλα αυτά τα χρόνια οι Συνταξιούχοι και οι Εργαζόμενοι δώσαμε μάχες με συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας, και παραστάσεις στον πρωθυπουργό και στα υπουργεία. 


Απαιτήσαμε να μην ψηφιστεί η συμφωνία του 4ου μνημονίου που νομοθετεί τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, και της Ευρ. Ένωσης που είναι μόνο για αύξηση των κερδών των πολυεθνικών ομίλων, και την συνέχιση ληστείας των Συνταξιούχων και των εργαζόμενων.

ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΟΜΩΣ;

ΑΥΤΟΙ Ψήφισαν την μείωση των συντάξεων έως 18% από 1/1/2019. Μειώνουν από 1/1/2020 το αφορολόγητο στα 5.681 από 8.636 που σημαίνει μια σύνταξη το χρόνο από την φορολογία.

Εφαρμόζει τον αυτόματο ΚΟΦΤΗ στις συντάξεις μας.

Μείωση για την Υγεία από τον προϋπολογισμό 2017 και 2018.

Περικοπή επιδομάτων Αναπηρίας, Ανεργίας, Τέκνων, Θέρμανσης από το 2018.

Αυτά προστίθενται στις 12 προηγούμενες περικοπές των συντάξεων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ : Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στη συνείδηση μας ούτε τον τελευταίο νόμο, ούτε τους προηγούμενους που πετσοκόβουν τις συντάξεις μας.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να τους ανατρέψουμε στη πράξη.

Καμιά ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης.

Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση, και τον φόβο.

Όλα τα Σωματεία ενωμένα πρέπει να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε τα αυτονόητα, δηλαδή όλα αυτά για τα οποία αγωνιστήκαμε μια ολόκληρη ζωή και μας τα πήραν "ενμια νυκτί". Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, δώσαμε τα πάντα για την Πατρίδα, Ποτίσαμε με ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Ξαναχτίσαμε την Ελλάδα ύστερα από την καταστροφή του πολέμου και την Κατοχή. Δημιουργήσαμε την Κοινωνική ασφάλιση παλεύοντας αποφασιστικά σε κάθε μορφή αντίδρασης.

Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας είναι περήφανα γιατί εξετέλεσαν επάξια το χρέος τους απέναντι στην Πατρίδα τους και στα παιδιά τους. Και σήμερα αν και κουρασμένη σωματικά και ψυχολογικά, Είναι και θα είναι πάντα πρώτοι σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Όλοι μαζί στον αγώνα, για εμάς, τα Παιδιά μας, για τα Εγγόνια μας.

Να υπερασπιστούμε ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΆ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ, ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΈΝΟΧΟΙ. ΌΛΟΙ ΜΑΣ.

ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
Τσιώτσιος Θεόδωρος.