Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, τηρώντας το έθιμο των εορταστικών ημερών, εκατοντάδες μικρά παιδιά, νέοι και ενήλικες, επισκέφθηκαν το Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, προκειμένου να ψάλουν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, όσο και στον Προκάτοχό του, Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικο.

Μεταξύ των οργανωμένων ομάδων, υπήρχαν παιδιά Κατηχητικών Συνάξεων Ενοριών της πόλης, Εκκλησιαστικές Χορωδίες, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς.

Προς όλους ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχήθηκε τα δέοντα, τονίζοντας κάθε φορά το θεολογικό περιεχόμενο και το πνευματικό νόημα των εορτών.

Μεγάλη συγκίνηση και χαρά εξέφρασαν πολλοί, κυρίως ενήλικες, που ζήτησαν να δουν τον Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικο και να λάβουν την ευχή του.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους, για τον σεβασμό που εξακολουθούν να τρέφουν προς το σεπτό πρόσωπο του Προκατόχου του, καθώς και το αμείωτο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν για την πορεία της υγείας του.

Ιδιαίτερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, το Επισκοπείο Κατερίνης επισκέφθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, εφησυχάζων στην Κατερίνη Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ευνοούντος και του καλού καιρού, πραγματοποίησε περίπατο στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, όπου επικοινώνησε με πολύ κόσμο, άκουσε κάλαντα από διάφορες οργανωμένες ομάδες και μεμονωμένα πρόσωπα.

Τέλος, έδωσε τις ευχές του σε καταστηματάρχες και εργαζόμενους που τον χαιρέτισαν καθοδόν από το Επισκοπείο προς τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως.