Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ψήφισμα Απεργιακής Συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

Ψήφισμα Απεργιακής Συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης
Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι που πήραμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης 
 

Διαπιστώνουμε ότι:

Οι συνεχιζόμενες δραματικές ανατροπές των οικονομικών, ασφαλιστικών και εργατικών μας δικαιωμάτων μέσα από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Οι επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτη, το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών συνεχίζεται, η Υγεία και η Κοινωνική Ασφάλιση διαλύεται, οι άνεργοι και οι φτωχοί εξαθλιώνονται.

Και αυτός ο προϋπολογισμός του 2018 που ψηφίζεται στη Βουλή είναι προϋπολογισμός λιτότητας που φορτώνει και άλλα βάρη στους εργαζόμενους και στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Η εξοντωτική μείωση των συντάξεων, η μεγάλη αύξηση της φορολογίας, η περικοπή των προνοιακών επιδομάτων η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, δεν είναι αυτά που θα μειώσουν την ανεργία και θα φέρουν την ανάπτυξη. Είναι μέτρα που παίρνονται ύστερα από απαίτηση και υπόδειξη της εργοδοσίας που καλύπτεται πίσω από την τρόικα. Είναι μέτρα που αποβλέπουν αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση των κερδών των εργοδοτών και στην περαιτέρω αφαίμαξη των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των νοικοκυριών.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτές τις αυταρχικές κυβερνητικές συμπεριφορές.



Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

- Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, έτους 2018, για να ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και η σχεδιαζόμενη φοροκαταιγίδα.

- Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ.

- Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα

- Καμία παρέμβαση στο Νόμο 1264 και στο δικαίωμα της απεργίας! Καμία καταστολή των εργατικών αγώνων.

- Όχι στην πώληση της ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών.

- Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.

- Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

- Ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και Αργίες!

- Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Όχι στην κατάργηση της προσωρινής διαφοράς, όχι στη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, όχι στη μείωση των αναπηρικών και των συντάξεων χηρείας.

- Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δε θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.

- Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

- Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

- Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα του νερού και των λιμανιών μας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

- Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

- Ενίσχυση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου μας και του ΨΝΠΟ, για την καλύτερη λειτουργία τους και στελέχωσή τους με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Όχι στη συρρίκνωση της δημόσιας ψυχικής υγείας.

- Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ουσιαστική ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και των σχολών μαθητείας.

- Να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη στο Νομό μας, με πληρωμή των δεδουλευμένων και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

- Να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων, που το κράτος τους θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ΄ αποκοπή, χωρίς δικαιώματα.

- Να δοθεί άμεση λύση στο εργασιακό καθεστώς που κρατά σε ομηρία τους συμβασιούχους της καθαριότητας στο Δήμο Κατερίνης και να υπάρξει σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

- Ενίσχυση του ΣΕΠΕ και των άλλων ελεγκτικών μηχανισμών για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, της κακοπληρωμής και της καταστρατήγησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

- Κατάργηση των διοδίων Αιγινίου. Μείωση στο 50% των διοδίων πανελλαδικά.

Δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι ο αγώνας μας είναι μονόδρομος! Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία. Στέλνουμε για ακόμη μία φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό.

Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Εξουσιοδοτούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να στείλει το ψήφισμα αυτό στα Μ. Μ. Ε. και σε κάθε αρμόδιο.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΑΡΚΑΝΕΛΑ