Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης ο «ΑΡΓΟΣ»: Ενημέρωση για τα αδέσποτα… χωρίς τους φιλόζωους.

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης ο «ΑΡΓΟΣ»: Ενημέρωση για τα αδέσποτα… χωρίς τους φιλόζωους.
Διαβάσαμε στα ΜΜΕ της πόλης μας ότι την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης «ενημέρωση των μαθητών για τα αδέσποτα σκυλιά».

Στην ενημέρωση καλέστηκε ο Δήμος Κατερίνης, που συμμετείχε με τρία μέλη από την πλευρά της Διοίκησης και πλειοψηφίας της «πενταμελής επιτροπής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων», χωρίς να ενημερώσει τα υπόλοιπα δύο μέλη της επιτροπής που προέρχονται από το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης ο "ΑΡΓΟΣ", (και βάση της νομοθεσίας επιβάλλεται η συνεργασία των Δήμων με τα φιλοζωικά σωματεία...).

Ενημερώθηκαν τα μικρά παιδιά για το θέμα των αδέσποτων σκυλιών χωρίς να δοθεί η δυνατότητα να ακουστεί και μια άλλη άποψη εκτός του Δήμου Κατερίνης, αυτή των φιλόζωων της πόλης μας.

Η άποψη ενός σωματείου και των ανθρώπων του που καθημερινά, δραστηριοποιούνται στην φροντίδα των αδέσποτων σκυλιών πιστεύουμε ότι μπορούσε να προσφέρει πολλά στην ενημέρωση.

Αναφέρθηκε σύμφωνα με το δελτίο τύπου ότι υπάρχει ο «κίνδυνος πρόκλησης κάποιου συμβάντος επίθεσης σε μαθητές, δασκάλους και γονείς».

Επίσης σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου «αποφασίστηκε να παρθούν κάποια μέτρα με την ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση της Δημοτικής Αρχής, της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας».

Από την στιγμή που δεν καλεστήκαμε σαν Φιλοζωικό Σωματείο οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες της Κατερίνης ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και τι μέτρα αποφασίστηκαν, μιας που κανείς από τους αρμόδιους δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει υπεύθυνα ούτε για την συνάντηση αλλά ούτε για τα αποτελέσματα της, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Αν μας είχαν καλέσει στην συνάντηση θα ενημερώναμε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι τα αδέσποτα σκυλιά δεν φταίνε τα ίδια που είναι αδέσποτα, δεν φταίνε αυτά που πεινάνε, δεν φταίνε αυτά που κρυώνουν, δεν φταίνε αυτά που είναι επιθετικά, αλλά κάποιοι άνθρωποι τα «εξανάγκασαν» να είναι έτσι.

Αν μας είχαν καλέσει στην συνάντηση θα ενημερώναμε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι αν το κράτος, οι Δήμοι κ.α. προωθούσαν δράσεις ενημέρωσης της κοινωνίας και αντίστοιχα προγράμματα μέσα στα σχολεία το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν θα είχε την σημερινή του έκταση.

Αν μας είχαν καλέσει στην συνάντηση θα ενημερώναμε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι εκτός από την «απομάκρυνση», «φυλάκιση» και άλλων «κατασταλτικών» μέτρων, τα αδέσποτα χρειάζονται και… αγάπη.

Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη του αισθήματος της φιλοζωίας στην κοινωνία μας, αλλά ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά είναι βασικό για να λυθεί το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών και όχι μόνο.

Δυστυχώς δεν μας δόθηκε η δυνατότητα όλα τα παραπάνω να μπορέσουμε να τα μεταφέρουμε στην ενημέρωση που έγινε στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Ελπίζουμε στο μέλλον να μας «επιτραπεί» να ακουστεί και η δικιά μας φωνή…

Με τιμή.

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης ο «ΑΡΓΟΣ».