Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Επίκαιρη Ερώτηση για τις απαράδεκτες επιθέσεις ΝΑΤΟικών στα Χανιά

Επίκαιρη Ερώτηση για τις απαράδεκτες και απρόκλητες επιθέσεις ΝΑΤΟικών στρατιωτών σε Χανιώτες πολίτες το βράδυ της 17ης Νοέμβρη 2017 κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Αμυνας ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.


Αναλυτικά αναφέρει: «Το βράδυ της 17ης Νοέμβρη 2017 και μετά την πορεία για τον εορτασμό της επετείου για το Πολυτεχνείο στα Χανιά - επετείου που συνδέεται διαχρονικά με την καταδίκη του ΝΑΤΟ καθώς και της παρουσίας των βάσεων στη χώρα μας, για την εξυπηρέτηση των πολεμικών του σκοπών - ΝΑΤΟικοί στρατιώτες που συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση "Νηρηίς 2017", η οποία διεξάγεται στα Χανιά, επιτέθηκαν απρόκλητα σε πολίτες στο κέντρο της πόλης, στέλνοντας μάλιστα τον έναν σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο.

Η συμπεριφορά αυτή δεν είναι ξένη για το λαό των Χανίων, καθώς η ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στην περιοχή της Κρήτης, λειτουργώντας πλήρως αποθρασυμένη από την ευκολία με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραχωρεί "γην και ύδωρ" για τα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Μέρος αυτής της αποθράσυνσης είναι η συμπεριφορά των στρατιωτών προς το λαό των Χανίων. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε υπάρχουν πολλά αντίστοιχα περιστατικά, χωρίς τελικά να δικαστεί κανένας (καθεστώς γενικευμένης ετεροδικίας).

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

-- Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την τιμωρία των δραστών των πρόσφατων επιθέσεων, όπως και των προηγούμενων που μένουν διαχρονικά ατιμώρητοι. Επιπλέον, τι μέτρα θα πάρει για να προχωρήσει η ιατροδικαστική εξέταση του τραυματία, μιας και το δικαστήριο δεν αναγνώρισε τις γνωματεύσεις του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, αφήνοντας προσωρινά ελεύθερους τους δράστες;

-- Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στο αίτημα του χανιώτικου και συνολικά του ελληνικού λαού για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ευρω-ατλαντικών βάσεων και στρατηγείων που υπάρχουν στην Ελλάδα".


ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ