Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

*Της προέδρου Τ.Κ. Βροντούς Τζιάφα Παναγιώτα.

Ας ξεκινήσουμε με το ιστορικό των ημερών.

Η βροχόπτωση στο χωριό ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Δε φανταζόταν πιστεύω κανείς αυτό το ξέσπασμα του καιρού. Υπήρχαν προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. αλλά κανείς δε περίμενε αυτή την κατάληξη. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης φάνηκε η μανία του καιρού.


Μηχανήματα ιδιωτών με εντολή του Δήμου βγήκαν προσπαθώντας να αποκαταστήσουν ζημιές τόσο στο οδικό δίκτυο εντός και εκτός του οικισμού για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων όσο και για την ασφαλή πρόσβαση των οχημάτων σε ποιμνιοστάσια αλλά και βοηθώντας τους να σώσουν τα ζώα τους από του χείμαρρους που απειλούσαν τις ζωές των ζώων τους.

Την ίδια μέρα κόπηκε η υδροδότηση του χωριού γιατί όπως οι περισσότεροι γνωρίζεται υπάρχουν δύο τρόποι υδροδότησης του χωριού.

Ο πρώτος είναι από τη Δέση μέσω των διυλιστηρίων του Δήμου από όπου σε περίπτωση βροχής το νερό είναι ακατάλληλο για πόση. Φερτά υλικά κάνουν το νερό ακατάλληλο και οι δεξαμενές των διυλιστηρίων γεμίζουν από αυτά οπότε σταματάμε σε αυτή την περίπτωση την υδροδότηση.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να πάρουμε νερό από τα αντλιοστάσια ύδρευσης που βρίσκονται στη θέση Ντριμίτσα . Το ρέμα της Ντριμίτσας έφερε τόσο πολύ νερό που παρέσυρε και έκανε ζημιά στον αγωγό από τον οποίο διέρχεται το νερό. Η αποκατάσταση της ζημιάς αυτής ήταν αδύνατη γιατί το νερό ήταν τόσο πολύ, που δε μπορούσε να πάει συνεργείο του δήμου στο σημείο για την αποκατάσταση της βλάβης.

Σήμερα, που σταμάτησε να διέρχεται από το σημείο αυτό νερό, από το πρωί σκαπτικά μηχανήματα και συνεργεία του δήμου δούλεψαν για την αποκατάσταση της βλάβης. Ακόμη ένα πρόβλημα όμως έκανε ακόμη πιο δύσκολη την αποκατάσταση της βλάβης. Η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου είχε κοπεί. Το δίκτυο της ΔΕΗ στο σημείο αυτό είχε πρόβλημα. Χρειαστήκαμε λοιπόν και συνεργείο της ΔΕΗ που ήρθε για αποκατάσταση της βλάβης.

Ας συνεχίσουμε το ιστορικό των ημερών όπου το πρωί της Πέμπτης έγινε ο μεγάλος χαμός. Από το πρωί , ξημερώματα, υπήρχε πρόβλημα ηλεκτροδότησης και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα το απόγευμα στις 7 περίπου. Όπως συνέβη το ίδιο χτες Παρασκευή στις 7 το απόγευμα και 2:30 το βράδυ ξαναήρθε το ρεύμα. Στο ενδιάμεσο διάστημα υπήρξαν αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος. Υπάλληλοι της ΔΕΗ ενημερωνόταν κάθε φορά για αυτά τα προβλήματα. Η τοπική αυτοδιοίκηση δε μπορεί να αντικαταστήσει τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΗ για την αποκατάσταση των βλαβών. Αν το τελευταίο διάστημα έχουν περάσει και αυτές οι αρμοδιότητες στις τοπικές Κοινότητες και τους Δήμους δεν έχω λάβει γνώση.

Χτες και σήμερα λοιπόν υπήρχαν σκαπτικά μηχανήματα για να βοηθήσουν την αποκατάσταση της βλάβης της ύδρευσης και την εξομάλυνση κάποιων δρόμων που οδηγούν σε σπίτια και ποιμνιοστάσια.

Όπου και να κατοικείς σημασία έχει να αγαπάς και να πονάς τον τόπο σου…

Σαν τοπική αυτοδιοίκηση ζητούμε την κατανόηση σας…Θέλουμε να είστε δίπλα σας και όχι απέναντι μας…

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρία ΔΙΟΣ- ΜΕΤΕΚΙΔΗΣ Σ. Α.Ε. για τη δωρεά εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους του χωριού. Καθώς και αυτούς που βοηθήσανε για τη μεταφορά και διανομή τους.

Η Πρόεδρος Τ.Κ. Βροντούς
Τζιάφα Παναγιώτα