Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Η Ξένια Λάππα του Πιερικού Αρχέλαου στο 3ο World Inter Universities Championship

Η Ξένια Λάππα του Πιερικού Αρχέλαου στο 3ο World Inter Universities Championship
Από την Πέμπτη 16 έως και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στην Βαρκελώνη, θα διεξαχθεί το 3o World Inter Universities Championship, με τη διεξαγωγή οκτώ αθλημάτων και την συμμετοχή Πανεπιστημίων από είκοσι οκτώ χώρες.

Ανάμεσα στα Πανεπιστήμια που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση είναι και αυτό της Κρήτης με το οποίο θα δώσει το παρών και η αθλήτρια του Πιερικού Αρχέλαου, Ξένια Λάππα.

Η Ξένια Λάππα δήλωσε σχετικά με την συμμετοχή της σε αυτήν τη διοργάνωση:


«Αρχικά ,νιώθω πολύ τυχερή που συμμετέχω για δεύτερη χρονιά σε μία παγκόσμια διοργάνωση. Η πρώτη μου συμμετοχή με την ομάδα του Πανεπιστημίου της Κρήτης ήταν πέρσι στο 2ο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Ρώμη. Φέτος το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην Βαρκελώνη από τις 16 έως και τις 19 Νοεμβρίου και 28 χώρες θα λάβουν μέρος , αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με πέρσι. Η διοργάνωση αυτή είναι από τις πιο γνωστές και αρκετά διαδεδομένες στο κομμάτι των Πανεπιστημιακών πρωταθλημάτων καθώς καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα των αθλημάτων. Το κόστος είναι ιδιαίτερο ακριβό γι αυτό το λόγο τα ελληνικά Πανεπιστήμια αδυνατούν να συμμετάσχουν. Γι αυτό τον λόγο νιώθω πραγματικά «ευλογημένη» που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να αποκαλώ προπονητή μου έναν άνθρωπο ο οποίος πάλεψε και μας έδωσε την ευκαιρία σαν Πανεπιστήμιο και σαν γυναικεία ομάδα να συμμετάσχουμε με μηδαμινό κόστος σε αυτή την διοργάνωση. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Νίκο Προβιά γι αυτή την ευκαιρία και τις στιγμές που χτίσαμε τόσα χρόνια ως Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εύχομαι όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια να έχουν ανθρώπους που αγαπάνε τόσο πολύ τον αθλητισμό ώστε στην Ελλάδα του σήμερα να μπορούν οι φοιτητές να δουν κάτι διαφορετικό».


Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης θα αντιμετωπίζει αύριο, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, το Escuela Superior de Administración y Dirección de Empresas της Βαρκελώνης και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου το University of Management Sciences από την Λαχόρη του Πακιστάν και το Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici από την Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.