Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Η Ευαγγελία Τρικαλοπούλου παρουσίασε το βιβλίο της "Ο φίλος μου ο Τουαλετίνος" στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ. (ΦΩΤΟ)

Η Ευαγγελία Τρικαλοπούλου παρουσίασε το βιβλίο της "Ο φίλος μου ο Τουαλετίνος" στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ. (ΦΩΤΟ)
Στην φιλόξενη και όμορφη αίθουσα του βιβλιοπωλείου Νέστωρ η αστυνομικός και συγγραφέας Ευαγγελία Τρικαλοπούλου παρουσίασε στο κοινό της Κατερίνης το βιβλίο της "Ο φίλος μου ο Τουαλετίνος".


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κ. Γεώργιος Τζήμας, η βουλεύτρια Πιερίας κ. Μπέττυ Σκούφα, ο αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Νικόλαος Ναχόπουλος, ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας κ. Φώτης Δημήτρης, Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, αστυνομικοί συνάδελφοι της κ. Τρικαλοπούλου και πλήθος κόσμου.

Την κ. Τρικαλοπούλου προλόγησαν η κ. Νικοδέλλη Στεργιανή ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του ιδιωτικού βρεφονηπιακού σταθμού αστεράκια και η κ. Ελένη Ρίντου,ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια.

Μετά την παρουσίαση η συγγραφέας υπόγραψε αντίτυπα του βιβλίου της και ακολούθησε μια μικρή δεξίωση με μπουφέ.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας στον χαιρετισμό του είπε τα ακόλουθα:


«Μέσα από την Ελληνική Αστυνομία εκπορεύονται διάφορες δράσεις, ατομικές ή συλλογικές που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα.

Οι δράσεις αυτές δεν είναι μονοδιάστατες, αλλά αμφίδρομες και έχουν σκοπό την εξωστρέφεια, την βελτίωση σχέσεων αστυνομίας πολίτη και την συμμετοχή στην κοινωνική πραγματικότητα, δίνοντας προτεραιότητα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως είναι τα παιδιά.

‘Αλωστε η αντίληψη του μέσου πολίτη για τον Έλληνα αστυνομικό δεν θα πρέπει να παραλείπει το στοιχείο της ανθρωπιάς, διότι οι αστυνομικοί είναι και αυτοί μέρος της κοινωνίας που ζουν, δραστηριοποιούνται και εργάζονται.

Θα μπορούσε να λεχθεί ότι η συγγραφή ενός τέτοιου βιβλίου αναδυκνίει τον ρόλο της Αστυνομίας ως κοινωνικού θεσμού και ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής μας με ανθρωπιά και φιλότιμο.

Επιτρέψτε μου τέλος να ευχηθώ να συνεχιστεί η συγγραφή και άλλων βιβλίων αναδυκνείοντας την διάθεση για κοινωνική προσφορά και κλείνοντας νομίζω ότι η τοπική κοινωνία έχει ανάγκη να γνωρίσει τους καθημερινούς ήρωες που βρίσκονται ανάμεσα μας είτε είναι αστυνομικοί, είτε είναι δημόσιοι λειτουργοί γενικότερα.»



Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κ. Γεώργιος Τζήμας :


«Σαν Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας είμαι ιδιαίτερα περήφανος που στις τάξεις της Αστυνομίας υπηρετούν συνάδελφοι με το ήθος και την εργατικότητα της Ευαγγελίας Τρικαλοπούλου.

Ειλικρινά τιμά το Σώμα, το βιογραφικό της είναι ιδιαίτερα πλούσιο, ένα βιογραφικό που για να το χτίσει κάποιος απαιτούνται κόποι και θυσίες πολλών ετών.

Συγγραφείς που γράφουν βιβλία για μικρά παιδιά και μάλιστα προσχολικής ηλικίας είναι άνθρωποι με ιδιαίτερες ευαισθησίες και τέτοιες ευαισθησίες η Ευαγγελία τις έχει.

Να της ευχηθώ καλοτάξιδο το βιβλίο.»



Όπως επίσης η βουλεύτρια Πιερίας κ. Μπέττυ Σκούφα :



«Η γνωριμία με την Ευαγγελία ήταν καθοριστική, ήταν για εμένα μια εμπειρία. Κάθε φορά που συζητούσαμε ερχόταν στο μυαλό μου εμβαθύσεις και έννοιες σε παιδαγωγικές αρχές.

Έτσι και σήμερα ακούγοντας σε να μιλάς μου ήρθε στο μυαλό αυτό που λέει ο Χαλίλ Γκιμπράν ότι τα παιδιά που γεννάμε και φέρνουμε στον κόσμο δεν είναι τα αποκτήματα μας, πρέπει να τα στηρίζουμε να βρουν τον δρόμο τους και εμείς είμαστε οι μεσάζοντες που φέρνουν τα παιδιά στην ζωή.

Διάβασα το βιβλίο σου και το βρήκα τόσο εκπληκτικό στον τρόπο που παρουσιάζεις ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τα παιδιά μας.»


*Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες από την "ΑΛΗΘΕΙΑ".






















































*ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
www.pierikialithia.gr
www.pierikialithia.blogspot.gr