Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στην πανελλήνια κινητοποίηση- διαμαρτυρία των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στην πανελλήνια κινητοποίηση- διαμαρτυρία των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
Στην πανελλήνια κινητοποίηση- διαμαρτυρία των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων συμμετείχαν οι μαθητές και οι γονείς του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 προκειμένου για πολλοστή φορά να γνωστοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των Μουσικών Σχολείων προς τους ιθύνοντες.


Αντιπροσωπεία των μαθητών και των γονέων επισκέφτηκε τις τοπικές αρχές και επέδωσε ψήφισμα που απευθύνεται προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ζητώντας την υποστήριξη τους στα αιτήματα του σχολείου.






Στο ψήφισμά τους οι μαθητές και οι γονείς αναφέρουν ότι τα κύρια αιτήματά τους είναι:

• Κενές ώρες μουσικών μαθημάτων: υφίστανται ελλείψεις στις μουσικές ειδικεύσεις. Αυτή τη στιγμή στο σχολείο μας υπάρχουν 526 κενές ώρες την εβδομάδα, με λίγα λόγια Μουσικό χωρίς μουσικούς, σχήμα οξύμωρο. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα, αν αυτό δεν είναι απαξίωση τι άλλο μπορεί να είναι;

• Πιστοποίηση τίτλων σπουδών: άμεση υλοποίηση της Υ.Α.Γ2/324/8-12-97 (η οποία είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζεται) για χορήγηση τίτλων μουσικής ειδικότητας και πτυχίου κατόπιν εξετάσεων στους αποφοίτους των μουσικών σχολείων.

• Μεταφορά μαθητών: Τα σχολεία μας εξαιρέθηκαν από τον περιορισμό των χιλιομετρικών αποστάσεων που έθετε η ΚΥΑ 24001/13, με την τροποποιητική απόφαση 31636/2015. Διατηρείτε όμως ο περιορισμός των 20 χιλιομέτρων στις υπεραστικές μετακινήσεις. Άμεσα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του άρθρου της ΚΥΑ 24001/13 που περιορίζει στα 20χλμ την • υποχρέωση μεταφοράς, ώστε να δίνει το δικαίωμα της πρόσβασης στο σχολείο σε όλους τους μαθητές.

• Κτιριακό: απαράδεκτες συνθήκες είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός. Αίθουσες διδασκαλίας και στούντιο σε λυόμενες κατασκευές (κοντέινερ) σε ποσοστό 80%. Παντελής έλλειψη χώρου σίτισης, γυμναστηρίου, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αμφιθεάτρου - έλλειψη πολύ σημαντική για ένα σχολείο με πλήθος μουσικών εκδηλώσεων που απαιτούν μεταφορά μουσικών οργάνων και ηχητικών συστημάτων, γεγονός που συνεπάγεται απώλεια επιπλέον ωρών για την μεταφορά και τις πρόβες.

Αναφέρουν επίσης ότι οι τοπικές αρχές (Δήμος Κατερίνης, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Βουλευτές Πιερίας) στηρίζουν το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, και υπάρχει, εκ μέρους του Δήμου Κατερίνης, απόλυτη ετοιμότητα για την ανέγερση νέου διδακτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, καθώς έχει αποσταλεί πλήρης φάκελος στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε..

Επίσης ζητούν από τον Υπουργό να επιληφθεί του θέματος ανέγερσης νέου Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, δίνοντας εντολή να προχωρήσει άμεσα από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. η μελέτη για την ανέγερση νέου Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Τέλος να λυθούν τα χρονίζοντα θέματα της πρόσληψης καθηγητών μουσικών ειδικεύσεων, της πιστοποίησης τίτλων σπουδών και της μεταφοράς των μαθητών, που απασχολεί όλα τα μουσικά σχολεία.