Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ - Αναγνωρίζοντας το έργο του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ - Αναγνωρίζοντας το έργο του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
Το διήμερο 20 και 21 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις αίθουσες «Αλέξανδρος» του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την πρώτη ημέρα και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τη δεύτερη, συνέδριο με θεματολόγιο τη συμβολή του πολιτισμού στη διπλωματία.

Διοργανωτής το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας.




Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017. Είναι μια επιστημονική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα. Η δράση του Ινστιτούτου αναπτύσσεται σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους κυβερνητικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικά ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας δημιουργήθηκε αποσκοπώντας στο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πνευματική ζωή του τόπου καθώς και στην αναβάθμιση της εικόνας της χώρας.

Μεταξύ των εισηγητών στο καθόλα αξιόλογο συνέδριο, η παρουσίαση του θέματος «Πολιτιστική διπλωματία και πολιτική: Το παράδειγμα του Φεστιβάλ Ολύμπου», το οποίο παρουσίασε με εμπεριστατωμένη τοποθέτηση, η Αλεξάνδρα Παλαιοσελίτη, εκπαιδευτικός, μεταπτυχιακή φοιτήτρια εκπαιδευτικής ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και reservations manager τουριστικού ομίλου, δεχόμενη τα ευμενή σχόλια διοργανωτών και συνέδρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας επίλεξε το Φεστιβάλ Ολύμπου ως το μοναδικό και άριστο παράδειγμα Ελληνικών φεστιβάλ, λόγω της υλοποίησης την τελευταία δεκαετία του θεσμού της τιμώμενης χώρας, επιλογή που συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας με άλλες χώρες, αλλά και λόγω της συμβολής του στην τουριστική και οικονομική αναβάθμιση της Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα.



Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) συγχαίρει την καταγόμενη από την Κατερίνη εισηγήτρια Αλεξάνδρα Παλαιοσελίτη καθώς και την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.