Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση Βακουφτσή Ειρήνη - Το Λιτόχωρο χρειάζεται έργα ουσίας και όχι βιτρίνας.

Ανακοίνωση Βακουφτσή Ειρήνη - Το Λιτόχωρο χρειάζεται έργα ουσίας και όχι βιτρίνας.
Αύριο στις 5 συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με θέμα την ανάπλαση της Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο. Ένα έργο προχειρότητας, ένα έργο που μόνο προβλήματα έχει να προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, αλόγιστη σπατάλη δημοτικού χρήματος.


Οι λόγοι που πρέπει να ανακληθεί είναι πολλοί και σημαντικοί. Αρχικά, ενώ το έργο έχει δημοπρατηθεί και ξεκινήσει, ολόκληρη η μελέτη αλλάζει ριζικά. Καθόλου προγραμματισμός και όραμα. Προβλήματα με το ρυμοτομικό σχέδιο, έλλειψη κυκλοφοριακής μελέτης και διαβούλευσης. Σε κανένα στάδιο του η δημοτική αρχή δεν αφουγκράστηκε την τοπική κοινωνία, δεν έλαβε υπόψη τα παράπονα και τους προβληματισμούς της.

Ενάμιση χρόνο τώρα, η αντιπολίτευση έχει προτείνει πληθώρα έργων που θα μπορούσαν να γίνουν στο Λιτόχωρο αντί αυτού. Έργα που χρειάζονται στην καθημερινότητα των κατοίκων. Το Λιτόχωρο χρειάζεται έργα ουσίας, όχι βιτρίνας.

Δυστυχώς, θα απουσιάζω από τη συνεδρίαση διότι βρίσκομαι στο εξωτερικό σε ένα προγραμματισμένο ταξίδι. Παρόλο που με επιστολή προς τον Πρόεδρο του συμβουλίου ζήτησα να αλλάξει η ημερομηνία, όχι μόνο δεν εισακούστηκε η επιθυμία μου αλλά δεν μπήκε ούτε στον κόπο να απαντήσει στην επιστολή. Όσο και να προσπαθείτε να μας φιμώσετε οι φωνές μας είναι δυνατές και ακούγονται. Είναι φωνές δικαίου.

Στην ανάπλαση αυτή η πλειοψηφία των Λιτοχωριτών λέμε ΟΧΙ. Καλώ τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο που προέρχονται από την παράταξη του Δημάρχου να σταθούν δίπλα στους δημότες και η ψήφος τους να έχει κύριο γνώμονα την επιθυμία των κατοίκων.



Βακουφτσή Ειρήνη
Δημοτική Σύμβουλος Δίου - Ολύμπου