Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης "Ο ΆΡΓΟΣ" για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης "Ο ΆΡΓΟΣ" για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Μια μέρα ειδικά αφιερωμένη στα χαριτωμένα, αξιολάτρευτα κατοικίδια μας,τα αδέσποτα ζωάκια αλλά και σε όλα τα ζώα του πλανήτη.

Εδώ και πολλά χρόνια ενόψει αυτής της ξεχωριστής ημέρας, το φιλοζωικό σωματείο μας πραγματοποιεί ενέργειες για να επιλυθούν τα προβλήματα που οι τετράποδοι φίλοι μας στο Δήμο Κατερίνης, καθώς και σε άλλους Δήμους του Νομού Πιερίας, αντιμετωπίζουν.

Υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια που βρίσκονται στους δρόμους,χωρίς στέγη και στοργή. Τα καταφύγια όπου υπάρχουν δυστυχώς είναι υπερπλήρη ή δεν λειτουργούν και ως επακόλουθο αδυνατούν να πάρουν υπό την προστασία τους τα αδέσποτα ζώα.

Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι οι Δημοτικοί φορείς που βάσει του Νόμου έχουν και την αποκλειστική μέριμνα για τα αδέσποτα δυστυχώς αδρανούν και δείχνουν την αδιαφορία τους. Σε εκκλήσεις για βοήθεια και φιλόζωων αλλά και των φιλοζωικών σωματείων ,οι Δήμοι μένουν αδιάφοροι.

Αναρωτιόμαστε πότε επιτέλους θα εφαρμοστούν οι φορείς τους νόμους,ώστε να προχωρήσουμε σε λύσεις σχετικά με το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Τα αδέσποτα ζώα που περιφέρονται στους δρόμους έχουν ένα όνειρο... να υιοθετηθούν, να νιώσουν λίγη στοργή, να αποκτήσουν μια οικογένεια που θα τα φροντίζει, να νιώσουν ότι ανήκουν κάπου. 

Πλησιάστε ένα αδέσποτο ζώο, δείτε το βλέμμα του, δείτε με τι λαχτάρα κουνά την ουρά του ελπίζοντας ότι θα το πάρεις μαζί σου. 
Παρατηρήστε έναν αδέσποτο γάτο πώς μπλέκεται στα πόδια σας και νιαουρίζει περιμένοντας να νιώσει ένα χάδι. 

Ας δείξουμε λοιπόν την αγάπη μας σε αυτά τα πλάσματα με όποιον τρόπο μπορούμε και ας ευαισθητοποιηθεί ακόμα μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων.