Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Το 7ο Γυμνάσιο φιλοξένησε Διακρατική Συνάντηση Erasmus+

 Το 7ο Γυμνάσιο φιλοξένησε Διακρατική Συνάντηση Erasmus+
Το 7ο Γυμνάσιο φιλοξένησε τη 2η Διακρατική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "A second chance of Εnvironment" στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος.
Η συνάντηση διήρκεσε από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2017 και συμμετείχαν εννιά καθηγητές από τις ακόλουθες χώρες-εταίρους : Αγγλία, Γαλλία, Πορτογαλία και Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί πέρα από τη σύσκεψη για τον απολογισμό του πρώτου έτους και τον προγραμματισμό του επερχόμενου, εντυπωσιάστηκαν από τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του σχολείου μας, ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό μας σύστημα και παρακολούθησαν ενημέρωση σχετικά με τον Βιολογικό καθαρισμό Κατερίνης από τον υπάλληλο της ΔΕΥΑΚ κο Στούπα Παναγιώτη.

Επιπλέον επισκέφθηκαν τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, συνειδητοποίησαν τη μοναδικότητα του ορεινού όγκου και με οδηγό τον κο Βασιλειάδη υπάλληλο του φορέα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μία από τις ορεινές διαδρομές του βουνού των θεών. Γνώρισαν το Λιτόχωρο, το κάστρο του Πλαταμώνα και τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα.

Τέλος ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών και πήραν μια γεύση από την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα από την Πολιτιστική διαδρομή του ΟΑΣΘ.

Η Διεύθυνση του 7ου Γυμνασίου ευχαριστεί θερμά τους φορείς και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν τη συνάντηση και συνέβαλαν αποφασιστικά την επιτυχή διεξαγωγή της.