Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
Η Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί σχετικά με τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 1ης Σεπτεμβρίου 2017 και να απαντήσει σε όσους προσπαθούν αλλά δεν τα καταφέρνουν να πλήξουν τόσο την ενότητα μιας ολόκληρης κοινωνίας όσο και τα επιχειρήματα της.


Ας αφήσουμε τα γεγονότα να μιλήσουν:

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναπληρώνει στα καθήκοντά του τον Πρόεδρο, όταν αυτός απουσιάζει ή όταν κωλύεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για οποιονδήποτε λόγο. Παράγραφος 2. Άρθρο 3 του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου.

Κυρία πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε την οποιαδήποτε αδιαθεσία αφήστε τον αναπληρωτή σας να κάνει τη δουλειά. Είναι αγένεια και απαράδεκτο να περιμένουν παππούδες και γιαγιάδες 70 ετών, πολίτες και δημοσιογράφοι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το πότε εσείς θα αισθανθείτε καλύτερα για να ξεκινήσει η συνεδρίαση με καθυστέρηση 60 ολόκληρων λεπτών. Συμμεριζόμαστε το πρόβλημα της υγείας σας αλλά οφείλουμε να καταδικάσουμε την επιλεκτική ασυνέπειά σας.

Κυρία πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου την επόμενη φορά φροντίστε η συνεδρίαση να μεταδίδεται ζωντανά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου αντί να μας προειδοποιείτε πως η συνεδρίαση καταγράφεται μέσω κλειστού κυκλώματος. Το πρώτο λέγεται δημοκρατία, ενώ το δεύτερο εκφοβισμός. Σε συνδυασμό με συγκεκριμένα πρόσωπα (υπάρχουν φωτογραφίες) τα οποία είναι γνωστό ότι δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρίες security του νομού και τα οποία μπαινόβγαιναν στο γραφείο του δημάρχου, θεωρούμε ότι το κλίμα είχατε φροντίσει εσείς και η δημοτική σας παράταξη να το δυναμιτήσετε πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση.

Δε θα αναφερθούμε στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είχατε φροντίσει να βρίσκονται στην αίθουσα πριν καν συμβεί το οτιδήποτε. Γνωρίζαμε ως πολίτες εδώ και καιρό το απύθμενο θράσος σας και την υπέρμετρη δίψα σας για διατήρηση της εξουσίας με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Πολύ απλά μας επιβεβαιώσατε.

Κύριε πρόεδρε, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει να συμπεριφέρεται με ευπρέπεια και αμοιβαίο προς τους άλλους σεβασμό. Δεν επιτρέπεται να εκτρέπεται σε ύβρεις ή καταφρονητικές εκδηλώσεις και προσωπικές επιθέσεις και να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της συνεδρίασης. Ο Πρόεδρος καλεί τον εκτρεπόμενο να ανακαλέσει ή να αναιρέσει τις ύβρεις, και σε περίπτωση άρνησης, τον καλεί στην τάξη και του αφαιρεί το λόγο. Άρθρο 9 του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου.

Αναφερόμαστε στον κύριο Ντούρο, στον κύριο Δρούγκα, στον κύριο Λεμονόπουλο, στον κύριο Χιονίδη και στην κυρία Μπατάλα – Τζουμέρκα. οι οποίοι ήταν προκλητικότατοι, όχι με ύβρεις αλλά με καταφρονητικές ή προσωπικές προσβλητικές λεκτικές επιθέσεις ή γκριμάτσες κατά πολιτών. Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είχανε χρόνο ούτε καν να ειρωνευτούν. Έπαιζαν με τα κινητά τους και πολλοί εξ' αυτών κάπνιζαν.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει με απόλυτη ελευθερία, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών και κατοίκων του δήμου. Άρθρο 10. Παράγραφος 2.

Το δημοτικό συμβούλιο:

Ενθαρρύνει με συγκεκριμένα μέτρα τη συμμετοχή των πολιτών στην έρευνα, τον εντοπισμό, την καταγραφή και την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και αναγκών και μεριμνά για τη διαρκή βελτίωση της διαφάνειας της δράσης του και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. Διαβουλεύεται με τους συλλογικούς κοινωνικούς φορείς και τις ενδιαφερόμενες ομάδες πληθυσμού τόσο κατά την προεργασία εκπόνησης των προγραμμάτων δράσης και των κανονιστικών πράξεων, όσο και κατά τη λήψη αποφάσεων γενικού ενδιαφέροντος. Άρθρο 13. Συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις Παράγραφος 2.


Ψηφίσατε χωρίς να γνωρίζετε, ψηφίσατε χωρίς να έρθετε στη Μηλιά να συζητήσετε μαζί με τους κατοίκους, τους φορείς και το τοπικό συμβούλιο το οποίο ομόφωνα έχει ταχθεί κατά της καταστροφής του δάσους, ψηφίσατε και αποφασίσατε δίχως να συμβουλευτείτε κάποιους εξειδικευμένους επιστήμονες θεωρώντας τους εαυτούς σας ικανούς να έχετε επιστημονική άποψη για το θέμα και προφανώς ερχόμενοι σε αντίθεση με αυτό που η κομματική σας γραμμή προσπαθεί να ονομάσει αριστεία. Ακούσατε τόσο εσείς όσο και οι δημοσιαγράφοι της εκκλήσεις τόσο του τοπικού συμβούλου κ. Ζαφειρόπουλου, όσο και του μέλους της επιτροπής αγώνα κ. Σταυρογιάννη για να καθίσουμε επιτέλους στο ίδιο τραπέζι, για να συζητήσουμε τυχόν άλλες μορφές επένδυσης, για να μπορούμε δημοκρατικά να πούμε ότι έγινε κάτι στον τόπο μας και συναποφασίσαμε. Αντ' αυτού προσπαθούσατε όλο αυτό τον καιρό με προσωπικά τηλεφωνήματα συμβούλων της συμπολίτευσης σε μέλη της επιτροπής να μας πείσετε ότι “Μην ασχολείστε, τελειωμένη δουλειά είναι”. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν τελειωμένες δουλειές κύριοι. Στη δημοκρατία υπάρχει μόνο διάλογος. Διάλογος τον οποίο όλοι αναιξερέτως οι σύμβουλοι του κυρίου Χιονίδη απέφυγαν άλλοι εντέχνως κι άλλοι όχι. Ακούσαμε τον κύριο Παπαδημητρίου να λέει, “Σάββα εγώ φεύγω, η Άννα πολιτεύεται”.

Ο κύριος αυτός απέφυγε να ψηφίσει. Όχι επειδή ήθελε ή δεν ήθελε. Αλλά επειδή η σύζυγός του πολιτεύεται και επειδή ο ίδιος ως πρώην δήμαρχος Πέτρας, την βοηθάει στην περιοχή του. Δυστυχώς κύριε Παπαδημητρίου. Αυτή είναι η δημοκρατία σας. Εξαγοράζεται ακόμη και με έναν ενδεχόμενο μισθό. Λυπούμαστε.

Κύριε Λιακόπουλε. Είστε πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Πρώην αντιδήμαρχος. Μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζουμε εξαρχής πως διαφωνείτε τόσο με το έργο αυτό, όσο και με τη διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε έως και την ψήφισή του και κυρίως με την εμμονική στάση του δημάρχου στο συγκεκριμένο θέμα. Αλλά το ότι επίσημα δεν πήρατε θέση δεν τιμάει ούτε εσάς προσωπικά ούτε και την παράταξή σας.

Κύριε δήμαρχε, εξηγήστε μας κάτι. Αξίζε άραγε ένα τέτοιο έργο; Άξιζαν 120.000 ευρώ που στην καλύτερη περίπτωση θα κερδίσει ο δήμος μας προκειμένου να χάσετε μια μεγάλη και ισχυρή μερίδα των δημοτικών σας συμβούλων; Να σας υπενθυμίσουμε ότι οι κκ. Λιακόπουλος, Γκουγκουρέλας, Κατανάς, Βαϊνάς, Κεραμιδιώτης, Παπαδημητρίου, Μπερεδήμας διαφώνησαν μαζί σας στο συγκεκριμένο θέμα. Μπορεί να μην καταψήφισαν την εκμίσθωση του χώρου αλλά καταψήφισαν εσάς και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθείτε εδώ και καιρό να τους επιβληθείτε. Εσείς μπορεί να δηλώνετε ότι θα είστε και πάλι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά θα μείνετε μόνος με τον κ. Παπαζήση και με τον κ. Λεμονόπουλο. Ξέρετε δήμαρχε, οι διαρροές μέσα από το δήμο πληθαίνουν. Αλλά αυτό είναι δικό σας θέμα.

Θέμα δικό μας είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των κατοίκων του χωριού, της Κατερίνης, της Πιερίας ολόκληρης. Διότι το βουνό που ξεπουλήσατε ανήκει σε όλους. Και το ξεπουλήσατε χωρίς καν να μας αιτιολογήσετε το γιατί. Χωρίς κανένας από τους λίγους δημοτικούς συμβούλους που σας απέμειναν να τολμήσει να αιτιολογήσει την απόφασή του. Είστε ο μοναδικός πάντως που κερδίσατε μια μάχη, αλλά έχετε ήδη χάσει τον πόλεμο. Στην κοινωνία και στην δημοτική σας παράταξη. Καθώς επίσης και την ηρεμία σας όπως διαπιστώθηκε.

Οι κάτοικοι της Μηλιάς κύριε Δήμαρχε δεν είναι διχασμένοι. Διχασμένοι είναι οι δημοτικοί σας σύμβουλοι. Οι κάτοικοι της Μηλιάς είμαστε ενωμένοι, όσο ποτέ. Είμαστε θυμωμένοι. Και θα κερδίσουμε. Ραντεβού στο ΣΤΕ, στα ευρωπαικά δικαστήρια και στους δασικούς δρόμους.

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε πως καταδικάζουμε τη βία (σε κάθε μορφή της) από όπου κι αν αυτή προέρχεται. Παρόλα αυτά δε θεωρούμε πως είναι σοκαριστικές οι απαράδεκτες κατά τα άλλα εικόνες οι οποίες διαδραματίστηκαν. Σοκαριστικός δυστυχώς είναι ο τρόπος με τον οποίο ο δήμαρχος επιβάλλει τις απόψεις του στα μέλη της παράταξής του και μεθυσμένος από την εξουσία καταστρέφει ένα ολόκληρο βουνό.

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη, δεν είναι κομματικό, ούτε πολιτικό όργανο κανενός. Παρόλα αυτά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους βουλευτές κκ. Τζαμακλή Χαρίλαο και Καστόρη Αστέριο για την παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο αλλά κυρίως για τις τοποθετήσεις τους. Το ίδιο θα κάνουμε και για όλους εκείνους τους πολιτικούς φορείς οι οποίοι θα θελήσουν στο μέλλον να μας βοηθήσουν.

ΥΓ. Ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους του νομού οι οποίοι υπομονετικά έμειναν μέχρι και μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος και τους ευχαριστούμε επίσης για την προβολή των απόψεών μας όλο το προηγούμενο κι ευελπιστούμε και το επόμενο διάστημα. Σε κάποιες μεμονωμένες, όμως στοχευμένες εναντίων ατόμων, προσώπων και ομάδων, δημοσιεύσεις, με συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό, δε θα δώσουμε περαιτέρω αξία. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ούτε ο ίδιος ο δήμαρχος δε θα τις έγραφε καλύτερα.


Με εκτίμηση

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ