Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Ενημερωτική συνάντηση με τους νέους διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε σήμερα στο Δημαρχείο Κατερίνης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος (για θέματα συντηρήσεων των σχολείων) & Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, παρουσία του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννη Καζταρίδη, υπηρεσιακών παραγόντων κ.α.


Εν όψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά, ζητήματα, που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, όπως π.χ. ο προγραμματισμός των δαπανών για τις λειτουργικές ανάγκες, οι υποδομές των σχολείων, οι προμήθειες των υλικών κ.α. ενώ τέθηκαν και καταγράφηκαν σχετικά αιτήματα των διευθυντών.

Ο κος Κυραϊλίδης αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι η άρτια συνεργασία των δυο πλευρών θα συνεχιστεί, καθώς όπως ανέφερε: «διαχρονικά όπως τονίζει και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης η παιδεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Δήμο μας», ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε: «τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια, που καταβάλλετε ως διευθυντές των σχολικών μονάδων, προκειμένου να κυλήσει ομαλά και το νέο σχολικό έτος».

Παράλληλα, ενημέρωσε τους διευθυντές, ότι, κατά την περίοδο του καλοκαιριού προγραμματίστηκαν και δρομολογήθηκαν όλες οι απαιτούμενες συντηρήσεις – επισκευές στα σχολικά συγκροτήματα «ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δήμου μας να έχουν στη διάθεσή τους αξιοπρεπείς υποδομές, που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα σχολεία μας».

Τέλος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, αφού αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία των υπηρεσιών της Διεύθυνσης και των διευθυντών των σχολείων με το Δήμο Κατερίνης, ευχήθηκε για μια ανάλογη, ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών και κατά τη νέα σχολική περίοδο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας προς τον Δήμο Κατερίνης και την Σχολική Επιτροπή, για την αντιμετώπιση με ικανοποιητική επάρκεια των προβλημάτων των σχολικών μονάδων και αυτό, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα. Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και είμαστε βέβαιοι ότι και στο μέλλον όλα θα πάνε εξίσου καλά. Άλλωστε ο Δήμος αποτελεί το μεγάλο μας σπίτι, που αγκαλιάζει και ικανοποιεί τις ανάγκες μας […]».